21 Kasım 2011 Pazartesi

Kevin Love'ın Beşiktaş'a Gelmeme Sebebi Belli Oldu


Beşiktaş Kadın takımının oyuncularından Amber Harris'in parasını anlamadığı için takımdan ayrılması ve ülkesine dönmesinin, Beşiktaş Milangaz'ın NBA All-Star power forveti Kevin Love'ın transferinde büyük engel teşkil ettiği öğrenildi. 


WNBA'de Minnesota Lynks forması giyen Harris, diğer bir Minnesota oyuncusu olan ve Timberwolves'da forma giyen Love'a Beşiktaş kulübündeki basketbol takımlarında kontratta yer alan ancak ödenmeyen paralardan söz etmiş. Lynks'in WNBA şampiyonluğunu yakalamasında, bench'ten gelerek önemli katkı yapan ve geçen sezon çaylak sezonunu tamamlayan Harris ile birlikte Jantel Lavenderödemeleri geciktiğinden dolayı ilk olarak antrenmana çıkmamış ardından da Ceyhan Belediyesi maçında forma giymemişlerdi. Beşiktaş yönetimi iki oyuncunun da kontratında ödemelerin 30 gün gecikebileceğini belirten maddelerin olduğunu söylemesine karşın Harris ve Lavender takımdan ayrılmıştı. Bu gelişmelerin ardından, geçen sezon da sakatlığından sonra ödemelerde sıkıntılar yaşayan Allen Iverson'ın durumundan da haberdar olunca Love imzalamaya hazır olduğu transferden vazgeçmiş.



Love, Beşiktaş'ın teklifinin ilgisini çektiğini ancak "Benim için doğru bir karar olmadığını hissettim.Kendimi rahat hissedemedim. Ancak lokavt boyunca başka bir yerde oynama olasılığım halen devam ediyor ve olasılıklar oldukça yüksek" dedi. 

2008 NBA Draftinde Memphis Grizzlies tarafından ilk turda beşinci sıradan seçilen Love, NBA kariyerinin tümünü Minnesota Timberwolves ile geçirirken, 20.2 sayı, 15.2 ribaunt, ve 2.5 asist ortalamalarıyla ilk kez All-Star seçilmiş ve NBA Ribaunt Kralı olarak sezonu tamamlamıştı. 1982-1983 NBA sezonunda Moses Malonesezonu en az 20 sayı ve 15 ribaunt ortalamalarıyla tamamlamış son NBA oyuncusu olmuştu. 

Love'ın yerine Polonya Milli takımının oyuncusu Marcin Gortat'nın transfer listesine alındığı ve onunla hemen görüşülmeye başlandığı belirtildi. Bu arada sigorta bedellerindeki sıkıntılara rağmen Luol Deng, Carlos Boozer ve Lamar Odom gibi isimlerle bağların kopmadığı da belirtildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder