24 Kasım 2011 Perşembe

Deron Williams,Avrupa Kupaları'nda 50 Sayı Barajını Geçen 7. Oyuncu


Deron Williams, NBA’deki lokavt nedeniyle sezon başında Beşiktaş Milangaz ile anlaşmaya vardığında, tüm dikkatleri Türkiye’nin üzerine çekmişti. 


Yıldız oyuncu, Siyah Beyazlı forma ile oynadığı maçlarda, takım için ne derece önemli olduğunu defalarca ortaya koyarken, son olarak FIBA Eurochallenge’de Göttingen’e karşı kaydettiği 50 sayı ile de kariyer rekorunu kırdı. Bu 50 sayı sadece Williams’ın kariyer rekoru olarak tarihe geçmedi aynı zamanda Deron Williams’ı FIBA Eurochallenge tarihinin de en skorer oyuncusu yaptı. 

Ancak Deron Williams’ın 50 sayısı, son yılların en yüksek skoru olsa da, son 20 yıldır FIBA Avrupa Kupaları’nda bundan daha fazla skor kaydeden oyuncular da oldu. 

1999 yılındaki Koraç Kupası’nda Almanya’nın Herzogtel Trier takımında forma giyen Charly Brown, HKK Brotnjo’ya 139-132 kaybettikleri maçı 60 sayı ile noktalamıştı. İki kez uzatmaya giden maçta Brown 46 dakika süre almıştı. 

1993 yılındaki Koraç Kupası’nda ise Slovakya takımı BK Banik Cigel formasını giyen Oleg Melechtchenko, Bulgar ekibi Tcherno More karşısında alınan 131-89’luk galibiyete yine 60 sayı ile katkı vermişti. 

Tarihte daha geriye gittiğimizde, efsanevi oyuncu Drazen Petrovic’in Snaidero Casrta’ya karşı attığı 62 sayısını görüyoruz. 

1996 yılında Virtus Bologna ile Real Madrid arasında oynanan mücadele ise FIBA Avrupa Kupaları’nın en skorer oyuncusuna sahne oldu. ABD doğumlu Joe Arlauckas, 5700 kişilik bir seyirci topluluğu önünde, rakip potaya 63 sayı bırakarak, bir maçta en fazla sayı atan oyuncu unvanını kazandı. Arlauckas, maç boyunca sadece denediği bir üç sayılık atışı kaçırırken, inanılmaz bir şekilde kullandığı 29 şuttan 24’ünde isabet kaydetmiş, 18 serbest atışının da 15’ini sayıya çevirmişti. 

FIBA Avrupa Kupaları’nda 1992 yılından günümüze dek 50 sayı barajına ulaşan diğer oyuncular ise şöyle; 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder