29 Kasım 2011 Salı

Arroyo Beşiktaş'a Mı ?

32 yaşındaki Porto Rikolu oyun kurucu Carlos Arroyo NBA'de artık devam etmeyecek gibi.






Carlos Arroyo yaptığı açıklamada : Avrupa'dan teklifler alıyorum. Şükran günü bittikten sonra bu teklifleri değerlendireceğim.

Carlos Arroyo son olarak Boston Celtics forması giymişti.

Öte yandan Deron Willams'ın gidişinden sonra PG arayan Beşiktaş'ın Arroyo talip olduğu ve görüşmelerin başladığı söylendi.




Kurt Thomas,Bulls'da Devam Etmek İstiyor




39 yaşındaki deneyimli uzun Kurt Thomas bu yaz serbest kaldı.


Deneyimli oyuncu serbest kalmasına rağmen son takımı Bulls'da devam etmek istiyor.



Free Agent olan Kurt Thomas'ın menajeri Jerry Hicks: Kurt ve benim hedefim sadece şampiyonluğa oynayan bir takımla oynamak. Chicago, Knicks'e nazaran bu hedefe daha yakın. Kurt'ün oynamasının sebebi bir şampiyonluk kazanmak. Bulls bu hedef için daha yakın.

Mehmet Okur Serbest Kalmayacak

Mehmet Okur hakkında hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz ay, "Jazz, Memo'yu amnesty clause'ı kullanarak serbest bırakacak" dedikoduları vardı. Şu anda Jazz'ın öyle bir düşüncesi olmadığı söyleniyor.



Mehmet Okur'un menajeri Jody Genessy: Memo'nun fiziksel durumu gün geçtikçe iyiye gitmekte. Türkiye'de geçirdiği zaman ona çok yaradı. Hem psikolojik açıdan hem de oyun açısından daha iyi durumda. Memo resmi açıklama gelene kadar Türk Telekom'da kalacak. Kontratında önce lokavtın bitmesi lazım ve ondan sonra Memo'nun gitmesi gerektiği yazıyor. Resmi bir şekilde Lokavt bitince Memo ABD'ye gidecek.

Roy Pazartesi Günü Serbest Kalıyor

Portland Trail Blazers'ın Amnesty Clause'ı kullanıp Pazartesi günü Brandon Roy'u serbest bırakacağı söyleniyor.



Amnesty hamlesi takımlara her yıl bir oyuncuyu serbest bırakma hakkı tanıyor.

Roy diz sakatlığından sonra geri dönüşünde istenilen oyunu ortaya koymakta zorlanıyordu.

Roy serbest kalırsa bir çok takımın Roy ile ilgilenmesi bekleniyor.

Hidayet Dolu Dizgin Geliyor



NBA’deki lokavt sürecinin sona erecek olmasıyla ABD’ye dönen milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, kendisini sezona hazır hissettiğini söyledi.

Hidayet, NBA’deki lokavt sürecinin aşılmasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ”Tarafların daha fazla zaman ve maddi kayıp yaşamak niyetinde olmadıklarını önceden tahmin etmek güç değildi” dedi.

NBA gibi dev bir organizasyonun bu geçici anlaşmazlığa rağmen kalan sürede yine tüm dünyada konuşulacağını ve ilgiyle izleneceğini ifade eden Hidayet Türkoğlu, önlerine gelecek zor fikstüre rağmen kendisini sezona hazır hissettiğini kaydetti.

Deron'ın Eşi İstanbul'da Kalıyor


Beşiktaş Milangaz’da forma giyen dünyaca ünlü yıldız Deron Williams, bugün Siyah – Beyazlılara veda edecek.



Haftaiçinde ABD’ye dönerek lokavtın sona erdiği NBA’deki sözleşmeli takımı New Jersey Nets’e katılacak olan Williams’ın eşi ise İstanbul’da kalacak. Çocukların okulu nedeniyle sömestr tatiline dek İstanbul’da kalacak Amy Williams’ın dönüş tarihini okul bitene kadar erteleyebileceği belirtildi.

Anadolu Efes Belçika'da


Anadolu Efes, Belgacom Spriou takımıyla yapacağı THY Avrupa Ligi C Grubu 7. maçı için Belçika’ya gitti.

Anadolu Efes, THY’e ait uçakla Atatürk Havalimanı’ndan Bürüksel’e hareket etti. Bürüksel’e inecek olan lacivert-beyazlılar, buradan karayoluyla karşılaşmanın yapılacağı Charleroi’ye hareket edecek.
Yerel saate göre 20.30′da karşılaşmanın yapılacağı RTL Spiroudome’da antrenman yapacak olan Anadolu Efes, daha sonra maç saatini beklemeye başlayacak.
Anadolu Efes grupta 3 galibiyet, 3 mağlubiyetle 3. sırada yer alıyor. İstanbul’da yapılan ilk maçı 80-79 kazanan ev sahibi Belgacom Spirou ise grupta tek galibiyetle, 6. ve son sırada bulunuyor.

27 Kasım 2011 Pazar

Kaan Kural'dan Furkan Aldemir Yorumu

Bu yıl NBA lokavtı sırasında çalıştığı kanaldan ayrılan basketbol yazarlarından Kaan Kural Galatasaray'ın genç oyuncusu Furkan Aldemir hakkında yorum yaptı.


Kaan Kural bu seneki draftın çok güçlü olduğunu belirtti.

Sözlerine devam eden Kural,Furkan'ın kaçıncı sırada seçileceğinin Furkan'ın gelişimine bağlı olduğunu ama ilk turda seçilmesinin çok zor olduğunu belirtti.

Furkan Aldemir ,geçen sene drafttan son anda çekilmişti.

Kaukenas Sakatlandı !

34 yaşındaki Rimantas Kaukėnas dizinden sakatlanmış.






Tecrübeli oyuncunun büyük ihtimalle sezonu kapattığı söyleniyor.


Hem ligde hem de Avrupa'da önemli hedefleri olan Montepaschi Siena için bu sakatlık felaket olmuş durumda.


Siena'nın elinde şu an alternatif olarak Igor Rakocevic ve Nikolaos  Zisis bulunuyor.


Bu 2 oyuncunun da en azından Avrupa için yeterli olmadığı düşünülüyor.Siena takıma yeni bir SG katabilir.

Lokavt Bitti !

NBA'de uzun süren lokavt görüşmeleri, bugün olumlu bir şekilde sona eriyor. Takım sahipleri ve oyuncular sendikası, her konuda anlaştı. Yeni sezonun 25 Aralık'ta başlaması bekleniyor.




NBA'de beş aylık lokavt dönemi bitiyor. Takım sahipleri, TSİ 19:00'da başlayan ve 16 saat süren toplantı sonrasında Oyuncular birliği sendikasıyla anlaştı. Basın toplantısı düzenleyen NBA başkanı David Stern, sözlü anlaşmaya vardıklarını ve 25 Aralık'ta ligin başlayacağı yönünde iyimser olduğunu açıkladı.
Lokavtın resmi olarak bitmesi için öncelikle küçük pürüzlerin giderilmesi, tüm takım sahipleri ve oyuncuların bu anlaşmayı kabul etmesi ve yeni toplu iş sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. Bu sürecin 10 ila 14 gün sürmesi gündemde.
Resmi anlaşma imzalandıktan sonra 9 Aralık'ta hazırlık kampları ve transfer döneminin başlaması bekleniyor.
Lokavt süresince Türkiye ve Avrupa'ya transfer olan birçok oyuncu da toplu iş sözleşmesi imzalanır imzalanmaz NBA'e dönmek zorunda. Beşiktaş Milangaz'dan Deron Williams, Semih Erden ve henüz takımla maça çıkamayan yeni transfer Lamar Odom; Fenerbahçe Ülker'den Thabo Sefolosha, Anadolu Efes'ten Ersan İlyasova, Türk Telekom'dan Mehmet Okur ve Galatasaray Medical Park'tan Zaza Pachulia toplu iş sözleşmesi biter bitmez NBA'e dönecekler.
Avrupa takımlarında oynayan Nicolas Batum, Rudy Fernandez, Jordan Farmar, Danilo Gallinari, Serge Ibaka, Ty Lawson ve Tony Parker gibi yıldızlar da NBA'e geri dönecek. CSKA Moskova forması giyen Andrei Kirilenko'nun NBA'de sözleşmesi yok. Ancak Rus forvetin sözleşmesindeki özel maddeye göre bir ay içinde gelebilecek bir NBA teklifini kabul edip ABD'ye dönme hakkı bulunuyor.

Çin'den 4 Oyuncu NBA'e Dönüyor


Lokavtın bitmesinden sonra Çin'deki oyuncuların durumu merak konusu oldu.






Wilson Chandler,Dan Gadzuric,Jr Smith,Yi Jianlian,Kenyon Martin lokavt süresince NBA'in yolunu tutmuştu.


Bu oyunulardan Kenyon Martin sözleşmesi gereği sezon sonuna kadar Çin'de kalacak.


Geriye kalan 4 oyuncu ise NBA'e dönüyor.Bu oyuncular serbest kalarak Çin de imza hakkı kazanmışlardı.  Fakat kontratlarına geri dönüş maddesi koydurmuşlardı.


Çin bu geri dönüşleri engellemeye kalktıysa da başarılı olamadı.





24 Kasım 2011 Perşembe

George Dikeoulakos,Galibiyete İnanamıyor


Fenerbahçe Bayan Takım Antrenörü George Dikeoulakos, İspanya'da Avenida deplasmanındaki 77-69'luk galibiyeti "mucize" olarak yorumladı.


Geçen sezonun Avrupa şampiyonu karşısında 2.yarıdaki oyunuyla (43-31) rakibinin 14 maçlık galibiyet serisini sonlandıran F.Bahçe’de antrenör Dikeoulakos, alternatif planlar sayesinde başarıya ulaştıklarını söyledi.

Dikeoulakos şöyle konuştu: ”Öncelikle, Avenina’yı kendi sahalarında aldıkları galibiyet serileri ve başardıkları mucize için kutluyorum. Basketbolda mucizeler çok sık olmaz. Avenida, sahasında bu güne dek önemli bir galibiyet serisi yakaladıysa, bunun arkasında gerek antrenörlerinin gerekse de oyuncularının disiplinli bir şekilde çok çalışmaları yatıyor. Biz de, bu galibiyet serilerine son verebilmek için burada ekstra bir motivasyonla oynadık. Bunu yapabilmek için de maç boyunca sürekli alternatif savunma planlarını uyguladık. Bunu başardık ve her şey bizim için yolunda gitti. Sadece ilk yarının sonuna kadar savunma ribaundlarında sıkıntı yaşadık ama ikinci devreden itibaren bu sıkıntımızı da aşmayı başardık. Oyuncularım da maçtaki seyirci baskısına alışınca önemli bir galibiyete ulaştık.”

Yıldızoğlu:Ros Casares Çok Güçlü Bir Takım


Galatasaray Medical Park, A Grubu’nda konuk ettiği İspanya’nın Ros Casares takımına 76-46 yenilerek ilk mağlubiyetini alırken, antrenör Ceyhun Yıldızoğlu yaptığı değerlendirmede, özellikle rakiplerinin aldığı hücum ribaundlarında sıkıntı yaşadıklarını söyledi. 


Çok güçlü bir takıma karşı oynadıklarını ifade eden Yıldızoğlu, “Ros Casares çok güçlü bir takım. Maça da çok iyi başladılar. Özellikle defansif anlamda ilk dakikalardan itibaren çok iyi mücadele ettiler ve biz buna karşılık veremedik. Alba Torrens’den yoksun olarak oynadık ama bunu bir mazeret olarak kabul etmiyorum. Yenilgimizi Torrens’in yokluğuna bağlayamam. Biz bir takımız. Zaman zaman, Diana ya da Tina da olmadan oynamamız gerekebilir. Onlar olmadan da iyi oynamalıyız. Bugün bence kilit nokta, rakibimizin aldığı hücum ribaundlarını engelleyememiş olmamızdı. İkinci şanslardan kolay sayılar buldular. Bunun yanı sıra, hücum anlamında da her zamanki oyunumuzu, rakibimizin sert savunması nedeniyle sahaya yansıtamadık. Ros Casares gibi takımlar karşısında daha iyi bir hücum performansı ortaya koymalıyız. Boyalı alandan skor ürettiler, uzun oyuncuları ile skor ürettiler, forvetleri ve pivotları ile skor ürettiler. Bunlara engel olmalıydık” şeklinde konuştu. 

Deron Williams,Avrupa Kupaları'nda 50 Sayı Barajını Geçen 7. Oyuncu


Deron Williams, NBA’deki lokavt nedeniyle sezon başında Beşiktaş Milangaz ile anlaşmaya vardığında, tüm dikkatleri Türkiye’nin üzerine çekmişti. 


Yıldız oyuncu, Siyah Beyazlı forma ile oynadığı maçlarda, takım için ne derece önemli olduğunu defalarca ortaya koyarken, son olarak FIBA Eurochallenge’de Göttingen’e karşı kaydettiği 50 sayı ile de kariyer rekorunu kırdı. Bu 50 sayı sadece Williams’ın kariyer rekoru olarak tarihe geçmedi aynı zamanda Deron Williams’ı FIBA Eurochallenge tarihinin de en skorer oyuncusu yaptı. 

Ancak Deron Williams’ın 50 sayısı, son yılların en yüksek skoru olsa da, son 20 yıldır FIBA Avrupa Kupaları’nda bundan daha fazla skor kaydeden oyuncular da oldu. 

1999 yılındaki Koraç Kupası’nda Almanya’nın Herzogtel Trier takımında forma giyen Charly Brown, HKK Brotnjo’ya 139-132 kaybettikleri maçı 60 sayı ile noktalamıştı. İki kez uzatmaya giden maçta Brown 46 dakika süre almıştı. 

1993 yılındaki Koraç Kupası’nda ise Slovakya takımı BK Banik Cigel formasını giyen Oleg Melechtchenko, Bulgar ekibi Tcherno More karşısında alınan 131-89’luk galibiyete yine 60 sayı ile katkı vermişti. 

Tarihte daha geriye gittiğimizde, efsanevi oyuncu Drazen Petrovic’in Snaidero Casrta’ya karşı attığı 62 sayısını görüyoruz. 

1996 yılında Virtus Bologna ile Real Madrid arasında oynanan mücadele ise FIBA Avrupa Kupaları’nın en skorer oyuncusuna sahne oldu. ABD doğumlu Joe Arlauckas, 5700 kişilik bir seyirci topluluğu önünde, rakip potaya 63 sayı bırakarak, bir maçta en fazla sayı atan oyuncu unvanını kazandı. Arlauckas, maç boyunca sadece denediği bir üç sayılık atışı kaçırırken, inanılmaz bir şekilde kullandığı 29 şuttan 24’ünde isabet kaydetmiş, 18 serbest atışının da 15’ini sayıya çevirmişti. 

FIBA Avrupa Kupaları’nda 1992 yılından günümüze dek 50 sayı barajına ulaşan diğer oyuncular ise şöyle; 




Oyuncular, Ocak Ayını Bekliyor




Lokavt görüşmeleri olumsuz yönde devam ederken oyuncular NBA dışına gitmek için Ocak ayını bekliyor.

Birçok oyuncu 1999 Lokavtındaki gibi Ocak ayında lig başlamazsa NBA dışına gidecek.

Oyuncular en son NBA’e dava açmıştı.

Bu davanın seyri lokavtın kaderini çizecek.

Oyuncuların şu an lokavt nedeniyle ekonomik zararının 800 Milyon Doları bulduğu söyleniyor.

Ömer Aşık Sağlığına Kavuşuyor



Milli takımımızın yıldızı Ömer Aşık lokavt olmasına rağmen herhangi bir takımla anlaşmadı.

Ömer Eurobasket’teki formuyla göz doldurmuş fakat Eurobasket sonrası sakatlık problemleriyle uğraşıyordu.

Son gelen haberlere göre Ömer’in sakatlığının geçmesi için 2 hafta varmış.Ömer 2 hafta sonra sağlığına kavuşacakmış.

Ömer sakatlığı geçse dahi NBA dışında bir takımda oynamak istemeyeceğini bir çok defa belirtti.

Öte yandan geçen ay Ömer’in Menajeri Ömer’in Avrupa’ya gelmesinin çok zor olduğunu gelirse de Ersan’ın Efes’ten aldığı ücreti isteyeceğini söyledi.

Ersan İlyasova Efes’ten yıllık 2.7 Milyon Dolar alıyor.

Mehmet Okur Göz Doldurdu



Lokavt nedeniyle Türkiye'ye dönen Milli oyuncumuz Mehmet Okur gösterdiği performansla göz doldurdu.

Mehmet lokavt nedeniyle yıllık 3.5 Milyon Dolara Türk Telokom ile anlaşmıştı. Sakatlık sonrası formu çok merak ediliyordu.

Mehmet'in Türk Telekom’da gösterdiği performans Utah yetkililerini memnun etti.

Kadrosunda uzun bolluğu nedeniyle bir ya da iki uzununu takas etmek isteyen Utah Yönetimi Mehmet’in bu formu sonrasında hangi uzunu takaslayacağına karar vermekte çok zorlanacak.

Utah’ın 2 hafta önce Mehmet’i takas edeceği dedikodusu konuşuluyordu.

Boston’un Big Three Sonrası Panı Hazır




Lokavt nedeniyle bu yılın iptal olması gündemde.

 Kadrosu ligin en yaşlı takımlarından biri olan Boston Celtics,bu yıl iptal olursa belki de son Şampiyonluk şansını kaçıracak.

Boston Yönetimi bunun farkında ve planlar yapmaya başladılar.

Boston’un Big Three sonrası planı hazır.

Boston gelecek yıl serbest kalacak olan Dwight Howard ile anlaşıp gelecek yıllar için Rondo – Howard ikilisini oluşturmak isteyecek.

Boston yönetimi Big Three sonrası bu formülün başarıya ulaşacağını düşünüyor.

Dwight Howard’ın Boston’a gelme konusunda vereceği karar Boston’un gelecek yıllarına ışık tutacak.

23 Kasım 2011 Çarşamba

Ron Artest Çıldırdı !


NBA’de devam eden lokavtla birlikte boşta olan oyuncular farklı uğraşlar bulma arayışına girerek bunun en ilginç örneğini Ron Artest gösterdi.



Los Angeles Lakers’ın oyuncusu Ron Artest, bilinen yeni adıyla Metta World Peace, NBA’deki lokavt sırasında sıkıntıdan ne yapacağını şaşırmış olacak ki efsane oyuncu Michael Jordan’a bir bir maç yapmayı teklif etti.

Twitter’dan yazmış olduğu “Seni gözlerim kapalı bile yenerim” cümlesiyle bir anda gündeme gelen Artest’e Michael Jordan’ın cevabının ne olacağı ise merakla bekleniyor.

JR Smith Çin'den Ayrılıyor


NBA’deki lokavt nedeniyle basketbol oynamaya Çin’e giden JR Smith, sakatlıklardan ötürü takımıyla problemler yaşıyor.


Yaşadığı son sakatlığın ardından yapılan değerlendirmeler sonucu bir şeyi olmadığı anlaşılan JR Smith, yeniden sahalara dönerken takımı Golden Bulls, oyuncunun hastalık ve sakatlık bahaneleriyle forma giymekten kaçtığını belirtti.

Bu durum karşısında JR Smith’in sözleşmesini feshetmeyi düşünen Golden Bulls takımının oyuncunun lüks isteklerinden de bunaldığı ve artık bunları karşılamakta zorlandığı öğrenildi.

21 Kasım 2011 Pazartesi

Antitröst Davaları Açıldı

NBA Lokavtıyla ilgili son görüşme hatırlanacağı üzere çok kötü geçmiş ve olumsuz sonuçlanmıştı.  



Taraflar anlaşmanın olmamasından birbirlerine suçlamışlardı.  

Ve bu görüşmeden sonra beklenen oldu ve Antitröst davaları açıldı.  

Davacılar:  Chauncey Billups,Kevin Durant ,Carmelo Anthony  

Oyuncular tarafından NBA aleyhine Minnesota'da açılan diğer bir mahkemedeki davacılar:Derrick Williams,Caron Butler, Ben Gordon

Bu davaların duruşma tarihi olarak 28 Şubat olarak belirlenmiş.

Fakat bu tarihin geriye çekilmesi bekleniyor.

Stern'in bu davalardan rahatsız olduğu ve tavrını daha da sertleştireceği gelen bilgiler arasında.

Allen Iverson Hakkındaki Dava Düştü

Allen Iverson 36 yaşında olmasına rağmen hala gündemde kalabilen isimlerinden biri.  

Iverson en son ülkemizde Beşiktaş'ta forma giymişti.  



Beşiktaş'tan sonra sık sık gece hayatı konusunda haber çıkan Allen Iverson hakkında son olarak bir dava açılmıştı.  

Adam dövdürdüğü gerekçesiyle açılan 2.5mil$'lık tazminat davası sonuçsuz kaldı. 

Dava düşerken davanın düşmesinden çok Iverson'ın ifadesi konuşuldu.  

Iverson: "Sağlık kurulu kadar temizim" açıklamasını yapması herkesi gülümsetti.

Fenerbahçe ,Curtis Jerrels'ı Yollamak İstiyor

Fenerbahçe bu yıl takımına kattığı ve 2 yıllık sözleşme imzaladığı Curtis Jerrels'ı yollamak istiyor.


Fenerbahçe Curtis'ten bu sene istikrarlı bir katkı alamamıştı.

Oyuncu şu ana kadar sergilediği performansla Fenerbahçe standartlarında olmadığını göstermişti.

2009’da San Antonio Spurs ile sözleşme imzalamasına NBA'de tutunamayan ve Avrupa'ya gelen Curtis Jerrels geçen sene Partizan'da forma giymişti.

Fenerbahçe 24 yaşındaki oyuncu ile yolları ayırmak istese de oyunucunun kontrat fesih bedeli şu an en büyük problem olarak gözüküyor.

Fenerbahçe eğer Curtis ile yolları ayırırsa transfer yapmak yerine Sefolasha'yı ligde de oynatmaya başlayacak.

Fenerbahçe Curtis ile yolları ayırırsa elinde oyun kurucu olarak Ukic - Engin - Hakan kalacak.Fenerbahçe Lig ve Avrupa için bu 3'lünün yeterli olacağını düşünüyor.

Dr J Çılgınlığı


NBA'in unutulmaz efsanelerinden Julius "Dr J" Erving bugün oynanan basketbol ile daha çok çember altında oynanan basketbol arasındaki en önemli köprü olarak gösterilir. 

Dr J'in "Hava Harekatları" basketbol başka bir boyuta taşımıştı ve milyonlarca insanın NBA'e tutkuyla bağlanmasını sağlamıştı. Erving ne yazık ki NBA'de büyük paraların ödenmeye başlandığı döneme denk gelememişti. Kariyerini ancak "mütevazi" paralar kazanarak noktaladı. 



Erving maddi sıkıntıya düştüğünden dolayı basketboldan kalan hatıralarını online da açık arttırma ile satışa çıkardı. Sonuç mu? Herkesi şaşkına çeviren satıştan Dr J'e tam $3,552,627 kaldı. Kariyeri boyunca biriktirdiği anıların ve kazandığı ödüllerin 144 tanesini satışa çıkaran Erving ve müzayedeyi organize edenler toplam rakama inanamadı. Örneğin 1974 yılında New York Nets'i ABA şampiyonluğuna taşıdığında kazandığı şampiyonluk yüzüğü $ 460.741'e gitti. Normalde şampiyonluk yüzükleri $ 25.000 ile $ 50.000 arasında para getiriyordu. Erving'in beş şampiyonluk yüzüğünün hepsi en az $ 195.000 getiri sağladı.

Erving kariyerinde üç kez MVP seçilmişti ve bu ödüllerin üçü de $ 165.000 veya üstünde satıldı. Böylece Julius Erving bir ilke daha imza attı ve bugüne kadar bu tür açık artırımlı satışlarda elde edilen paraları çok geride bıraktı. 

SCP Müzayede şirketinin başkanı David Kohler tarihi günün ardından "Ben asla böyle bir şey görmedim. Şu anda olup bitenleri kavramakta zorlanıyorum. Julius'e sonuçları bildirdim o da inanamadı. Mesela Doktor J, lisede kazandığı eyalet şampiyonluğu yüzüğü için $ 2.000 bekliyordu ve o yüzük $ 35.801'e satıldı. Şaka gibi! Doktor hakikaten basketbolun doktoruymuş ve bu kadar sevildiğini ve bu kadar değer verildiğini sanıyorum hepimiz zaman aşımından dolayı biraz unutmuştuk. Basketbolseverler bize tekrar hatırlattı" dedi. 

61 yaşındaki efsanenin borçlarının $ 2.3 milyonu bulduğu belirtiliyor ve bu rakamla Erving tüm borçlarını kapatacak duruma gelmiş bulunuyor. Aynı açık arttırım da Muhammed Ali'nin "Yüzyılın Maçı" olarak lanse edilen ve Joe Frazier ile boks ettiği maçta giydiği şortların $ 173.102, efsane beysbol oyuncusu Lou Gehrig'in son vuruşunda kullandığı sopanın $ 403.664, 1934 beysbol sezonununda Amerikan Liginin MVP'si seçilen Mickey Cochrane'nın kupası $ 125.332 ve efsane beysbol oyuncusu Ted Williams'ın forması $ 77.820'ye alıcı buldu. 

Bu arada Eving'in ABA şampiyonluk yüzüğünden daha fazlaya satılan tek açık artırım spor hatıra eşyalarının ABD'nin gelmiş geçmiş en büyük spor yıldızı olarak gösterilen Babe Ruth'un son beysbol sopası ve ABD tarihinin en büyük şike olayına imza atanlardan birisi olduğu iddia edilen "Shoeless" Joe Jackson'ın beysbol sopası olduğu belirtiliyor. 

Jackson şike olayına karışmasaydı, belki de ABD tarihinin gelmiş geçmiş en büyük spor yıldızı olabilecekti. 

Kevin Love'ın Beşiktaş'a Gelmeme Sebebi Belli Oldu


Beşiktaş Kadın takımının oyuncularından Amber Harris'in parasını anlamadığı için takımdan ayrılması ve ülkesine dönmesinin, Beşiktaş Milangaz'ın NBA All-Star power forveti Kevin Love'ın transferinde büyük engel teşkil ettiği öğrenildi. 


WNBA'de Minnesota Lynks forması giyen Harris, diğer bir Minnesota oyuncusu olan ve Timberwolves'da forma giyen Love'a Beşiktaş kulübündeki basketbol takımlarında kontratta yer alan ancak ödenmeyen paralardan söz etmiş. Lynks'in WNBA şampiyonluğunu yakalamasında, bench'ten gelerek önemli katkı yapan ve geçen sezon çaylak sezonunu tamamlayan Harris ile birlikte Jantel Lavenderödemeleri geciktiğinden dolayı ilk olarak antrenmana çıkmamış ardından da Ceyhan Belediyesi maçında forma giymemişlerdi. Beşiktaş yönetimi iki oyuncunun da kontratında ödemelerin 30 gün gecikebileceğini belirten maddelerin olduğunu söylemesine karşın Harris ve Lavender takımdan ayrılmıştı. Bu gelişmelerin ardından, geçen sezon da sakatlığından sonra ödemelerde sıkıntılar yaşayan Allen Iverson'ın durumundan da haberdar olunca Love imzalamaya hazır olduğu transferden vazgeçmiş.



Love, Beşiktaş'ın teklifinin ilgisini çektiğini ancak "Benim için doğru bir karar olmadığını hissettim.Kendimi rahat hissedemedim. Ancak lokavt boyunca başka bir yerde oynama olasılığım halen devam ediyor ve olasılıklar oldukça yüksek" dedi. 

2008 NBA Draftinde Memphis Grizzlies tarafından ilk turda beşinci sıradan seçilen Love, NBA kariyerinin tümünü Minnesota Timberwolves ile geçirirken, 20.2 sayı, 15.2 ribaunt, ve 2.5 asist ortalamalarıyla ilk kez All-Star seçilmiş ve NBA Ribaunt Kralı olarak sezonu tamamlamıştı. 1982-1983 NBA sezonunda Moses Malonesezonu en az 20 sayı ve 15 ribaunt ortalamalarıyla tamamlamış son NBA oyuncusu olmuştu. 

Love'ın yerine Polonya Milli takımının oyuncusu Marcin Gortat'nın transfer listesine alındığı ve onunla hemen görüşülmeye başlandığı belirtildi. Bu arada sigorta bedellerindeki sıkıntılara rağmen Luol Deng, Carlos Boozer ve Lamar Odom gibi isimlerle bağların kopmadığı da belirtildi. 

20 Kasım 2011 Pazar

Olympiakos, Enes Kanter'i İstiyor




Bu yaz mali problemler yaşayan ve kadrosu geçmiş yıllara oranla zayıf olan Yunan devi Olympiakos, Enes Kanter ile anlaşmak istiyormuş.

Olympiakos pota altı konusunda kalite bakımından geçmiş senelere oranla çok zayıf.

Olympiakos'un teklifini Enes'e ilettiği ve cevap beklediği söyleniyor.

Lokavtın yakın bir tarihte bitmesi beklenmezken  2 senedir basketbola uzak olan Enes Kanter basketboldan 1 sene daha kopmak istemiyor.Enes Olympiakos'un teklifini düşünüyor.


Transferin önünde iki engel var.

1 - Enes Avrupa'ya Fenerbahçe haricinde bir takım için gelirse o takım Fenerbahçe'ye yetiştirme bedeli ödemesi gerekiyor.Şu an mali problemler yaşayan Olympiaskos'un bunu ödemesi çok zor.

2 - OlympiakosEnes'i Lokavt sonrasında bile takımda tutmak istiyor.Enes ise lokavt biterse NBA'e dönmek istiyor.

Öte yandan lokavtın 1 sene süreceği ne yazık ki kesin gibi iken Olympiakos'un Lokavt sonrası dönüş maddesi olan bir sözleşmeyi kabul edebilir.

Metta World Peace,Çılgınlıklarına Devam Ediyor


Metta World Peace olarak bu yaz adını değiştiren Ron Artest çılgınlıklarına son sürat devam ediyor.

Adını değiştirmesi kadar anormal bir durum olmasa da Ron Artest (Metta World Peace):Indiana'da oynarken evinde köpeğinin dışkısıyla kirlenen halılarını temizletmek yerine eve her ay yeni halı döşetiyormuş.

Artest'in bu davranışı hala devam ettirip ettirmediği bilinmiyor fakat birisinin ona halılarını temizleyebileceğini söylemesi gerek.

Temizliği de zaten kendisi değil hizmetçisi yapacak :) 

San Antonio,Parker'ı Takaslamak İçin Fırsat Arıyor


NBA Lokavtı hala devam ederken - duruma bakılırsa 1 sene sürecek bu lokavt - San Antonio planlar yapmaya devam ediyor.

Geçen sene özel hayatı ile ilgili çok sorun yaşayan ve bu sorunlardan rahatsız olan San Antonio , Tony Parker'ı hala göndermek istiyor.

San Antonio sorunlardan sonra Tony Parker'ı göndermek istemiş ama istediği teklifi bulamamıştı.

San Antonio lokavt sonrası takımda yapacağı değişikliklere Tony Parker'ı takımdan göndererek başlamak istiyor.

Tony Parker şu an lokavt nedeniyle ülkesinde Asvel'de forma giyiyor.

Gallinari: Lokavt Ocak Ayında Bitecek



Lokavt nedeniyle ülkesine dönen ve burda basketbol yaşantısını sürdüren Danilo Gallinari açıklamalarda bulunmuş .

23 yaşındaki oyuncu bir İtalyan TV kanalına yaptığı açıklamada "NBA'de sezonun en kötü ihtimalle ocak ayında başlayacağını düşünüyoruz" demiş.

Lokavt gün geçtikçe daha kötü giderken ve karamsar açıklamalar gelirken taraflardan Danilo Gallinari 'nin bu açıklaması ilginç oldu.

Danilo Gallinari şu an dünya üzerindeki en iyimser oyuncu olabilir .

Danilo Gallinari lokavttan önce NBA'de Denver Nuggets forması giyiyordu.

Hidayet, Avrupaya Geliyor


NBA Lokavtı devam ederken oyuncular Avrupaya gelmeye devam ediyor .

Son çıkan haberlere göre Milli Oyuncumuz Hidayet Türkoğlu Avrupa'ya dönüyor .

32 yaşındaki oyuncunun  menajeri Jim Tanner, Hido'nun Avrupa'dan gelecek teklifleri degerlendireceğini söylemiş.

Hidayet Türkiye'ye gelirse ya Fenerbahçe ya da Anadolu Efes'te forma giyeceğini önceden açıklamıştı.

Hidayet'e İspanya'dan tekliflerin olduğu da dedikodular arasında.


14 Kasım 2011 Pazartesi

Serdar Apaydın , Antalya BŞB İle Yollarını Ayırdı



Beko Basketbol Ligi'ne kötü başlangıç yapan takımlardan Antalya BŞB, Baş Antrenör Serdar Apaydın ile yollarını ayırdı.

Antalya'da bu ayrılığın temel sebebine inecek olursak Oyuncuların paralarını 2 ay geriden alması, FIBA'nın Antalya ekibine yabancı oyuncu transferi yasağı koyması en büyük nedenler olarak gözüküyor. Antalya'da boşalan koltuğa Altar Tunçkol, Mete Babaoğlu, Hasan Özmeriç veya Sabit Hadzic'in geleceği söylenmekte.

Antalya BŞB Başkanı Recep Tokgöz, Serdar Apaydın'ın istifasıyla ilgili ise “Hocamızın sezon başından bu yana bizlere vermiş olduğu katkı ve emekleri nedeni ile kendisine teşekkür ederiz. Ancak üst üste alınan olumsuz sonuçlar nedeni ile bu istifayı kabul etmek durumundayız.Kendisine bundan sonraki kariyer yaşamında başarılar dileriz” dedi.

Beşiktaş Milangaz Evinde Armia'yı Ağırlıyor



Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol takımı, FIBA Eurochallenge kupasında ikinci maçında kendi evinde Gürcistan'ın güçlü ekiplerinden Armia'yı ağırlayacak.

FIBA Eurochallenge Kupası B Grubu ilk maçında deplasmanda Hollanda ekibi ZZ Leiden'i 86-58 mağlup eden Beşiktaş Milangaz, yarın akşam saat 19:00'da Milangaz Arena'da Gürcistan ekibi Armia'yı ağırlayacak. Beşiktaş Milangaz'ın karşılaşacağı Armia takımı, Eurochallenge'da yaptığı ilk maçta Almanya temsilcisi BG Gottingen'i 82-76 yenmişti.

Karşılaşmanın biletleri Biletix'den geçtiğimiz günlerde satışa çıkmıştı. Bilet fiyatları ise Protokol tribünü hariç tüm tribünler için 10 lira olarak belirlenmişti. Protokol tribününün bilet fiyatı ise 100 lira.

Saat 19:00'da başlayacak bu mücadeleye Beşiktaş Jimnastik Kulübü, 17:00-18:30 arası Zincirlikuyu Metrobüs Durağından Milangaz Arena'ya servisler kaldıracak.

12 Kasım 2011 Cumartesi

Trabzon Basket 74 - 67 Olin Edirne


Beko Basketbol Ligi'nde Trabzon Basket, deplasmanda konuk olduğu Olin Edirne'yi 74-67 ile devirmeyi başardı.



Beko Basketbol Ligi karşılaşmasında Olin Edirne, sahasında oynadığı karşılaşmada Trabzon Basket'e 74-67 yenildi.

Karşılaşmaya oyun kurucusu Wright'ın üçlükleriyle etkili başlayan ev sahibi Olin Edirne olurken, Trabzon Basket, ilk sayısını serbest atıştan Milosevic'le buldu. 5. dakikada 11-1 üstünlük yakalayan ev sahibi takım, dış atışlardan etkili olmaya devam edince ilk çeyreği 21-11 önde kapadı.
İkinci periyota hızlı başlayan konuk ekip, Polat Kaya ve Levent'le pota altında etkili olmayı başardı. Olin Edirne, ilk çeyrekte olduğu gibi dış atışlardan sayı bulmaya çalışsa da Trabzon Basket, ikinci çeyreğin sonunda farkı 4 sayıya kadar indirdi. İlk yarı, Olin Edirne'nin 39-35 üstünlüğüyle kapandı.
Üçüncü çeyrek, Stimac ve Gibson'ın serbest atıştan bulduğu karşılıklı basketlerle başladı. Maçın başından itibaren sayı üstünlüğünü elinde bulunduran Olin Edirne, 23. dakikada Gibson'ın iki sayılık basketiyle ilk kez geriye düştü: 41-43. Daha sonra Reha ve Polat'ın üç sayılık basketleriyle oyuna tutunan Olin Edirne, 3. çeyreği de 58-53 önde geçti.

Çok büyük bir çekişmeye sahne olan son periyotta, iki takım da birbirlerine üstünlük sağlamak için büyük çaba sarf etti. Olin Edirne'de Wright ve Mustafa Abi'nin basketlerine, Trabzon Basket, Serhat ve Polat Kaya'yla karşılık verdi. 36. dakikayı 62-60 önde geçen ev sahibi takım Kerem ve Gibson'un basketlerine engel olamayınca karşılaşmanın bitimine bir dakika kala 67-68 yenik duruma düştü.
Karşılaşmanın son saniyelerinde Gibson ve Serhat'ın elinden bulduğu üç sayılık basketlerle Trabzon Basket, karşılaşmayı 74-67 kazandı.

OLİN EDİRNE: 67 - TRABZON BASKET: 74
Salon: Mimar Sinan
Hakemler: Mehmet Keseratar, Zafer Yılmaz, Turgut Işık
Olin Edirne: Wright 14, Ogün Sevinç 9, Mustafa Abi 9, Stimac 12, Drezga, Wilkinson 6, Polat 9, Reha Öz 3, Fırat 4, Davud Kamer 1
Trabzon Basket: Polat Kaya 10, Levent 10, Milosevic 1, Serhat 5, Gibson 23, Faik Can, Randle 9, Fahri 4, Kerem 12
1. Periyot: 21-11
Devre: 39-35
3. Periyot: 58-53

Ataman,Oyuncularını Övdü

Beşiktaş Milangaz'da antrenör Ergin Ataman, takımdaki sistemin tam olarak oturduğunu ve her oyuncunun görevini en iyi şekilde yaptığını söyledi.


Beko Basketbol Ligi'nde oynanan karşılaşmada, deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni yenen Beşiktaş Milangaz'da sevinç yaşanıyor.
Siyah-beyazlı takımın antrenörü Ergin Ataman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, zorlu bir deplasman olmasına rağmen farklı bir galibiyet elde ettiklerini, bunun için de sevinçli olduklarını söyledi.

Şu anda yoğun bir maç tempolarının olduğunu kaydeden Ataman, ''Artık takımda sistemin tam olarak oturduğunu söyleyebilirim. Her oyuncu görevini en iyi şekilde yerine getiriyor'' dedi.
Williams'ın attığı sayıların yanı sıra mücadelesiyle de takımdaki herkese tempo kazandırdığını dile getiren Ergin Ataman, ''Bugün maçın daha ilk dakikasında son derece şanssız bir sakatlık yaşadık. Semih'in kaşı açıldı ve bir daha oyuna giremedi. Ama buna rağmen çok iyi bir oyun oynadığımızı söyleyebilirim. Takımımı tebrik ediyorum. Üst üste galibiyet sevincimizin devam etmesi bizim için çok önemli. Salı günü Euro Cup'taki en zorlu takımla karşılaşacağız. Bu maçın hazırlıklarına yarın itibariyle başlayacağız'' ifadelerini kullandı.
Basketbolcu Serhat Çetin de, yoğun bir döneme girdiklerini, 6 hafta boyunca hem hafta içi, hem de hafta sonu maç yapacaklarını hatırlatarak, ''Formdayız. Gerçekten her maçı farklı skorlarla kazanıyoruz. Hücum potansiyelimiz çok yüksek. İnanıyorum ki bu performansımızı devam ettireceğiz. Hücumda başarılı oldukça, savunmada da başarılı oluyoruz. Galibiyet serimizin devam edeceğine inanıyorum'' diye konuştu.