29 Temmuz 2011 Cuma

NBA'in Şuanki En İyi 10 Oyuncusu


http://lakers.topbuzz.com/gallery/d/26276-2/Kobe+Bryant+talks+to+Dwight+Howard.jpg

Hemen hemen her spor dalında yapılan  en iyi tartışması basketbolda da sıkça yapılıyor . Özellikle NBA'de bu tartışma şu anki oyuncular üstünden gidiyor . Ve tartışma özellikle Kobe - Lebron arasında geçiyor .

Ve bu tartışmalar odağında bir liste ile karşılaştim . Güzel bir liste olmuş , sizinle paylaşmak istedim .

 NBA'in Şuanki En İyi 10 Oyuncusu

10. Amare Stoudemire

9. Chris Paul

8. Derrick Rose

7. Carmelo Anthony

6.Dirk Nowitzki

5. Kevin Durant

4.LeBron James

3. Dwyane Wade

2. Dwight Howard

1. Kobe Bryant


 

28 Temmuz 2011 Perşembe

Dallas Butler İle Anlaşmak İstiyor

 http://freshaspho.files.wordpress.com/2011/05/caronbutlermav_300.jpg

Dallas geçen sezon sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Caron Butler ile yeniden anlaşmak istiyor . Butler'ın sözleşmesi bu sezon bitmişti . Butler şu an serbest durumda . Butler'ın peşinde takımlar olmasına rağmen Dallas ile anlaşması çok yakın olarak gözüküyor . Dallas Mavericks Caron Butler ile uzun süreli bir anlaşma yapmak istiyor .

27 Temmuz 2011 Çarşamba

Doğan Hakyemez Beşiktaş'a Gelemeden Gitti

 http://cdn.sporx.com/img/3/2010-2/dogan-hakyemez-97.jpg

Geçtiğimiz günlerde Doğan Hakyemez'in Beşiktaş ile anlaştığına dair haberler duyuyorduk . Bu haberler Beşiktaş ve Doğan Hakyemez tarafından da doğrulanmıştı ama Doğan Hakyemez Beşiktaş'a gelemeden gitti . Doğan Hakyemez yaptığı açıklamada Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile görüşüp anlaşmaya vardığını ancak yönetim kurulunun bu anlaşmaya onay vermediğini söyledi.

Beşiktaş Basketbol Takımında görev  yapması  beklenen Hakyemez, 'Başkan ile anlaşmıştık . Bana görevimin yönetim kurulunun onayından geçtikten sonra başlayacağını söylemişti . Ancak bundan sonra Ergin Ataman ile transfer çalışmaları ve sezon planlaması ile ilgili çalışmamı rica etmişti. Ancak ne olduğu konusundan bir fikrim yok  bilmiyorum yönetim onay vermedi. İşin ilginç tarafı bilgilendirme yapılmadı. Üçüncü şahıslardan konuyu öğrendim.' dedi.

Ergin Ataman'ın kendisi ile çalışmayı çok istediğini belirten Hakyemez, 'Beşiktaş gibi önemli bir camiada çalışmayı  isterdim. Ergin Hoca ile başarılı işler yapacaktır. Ancak ne oldu da böylesi bir karar alındı merak ediyorum. Konu hakkında çok da yorum yapmayı istemiyorum. Benim için Beşiktaş defteri kapanmıştır. Onlara başarılar diliyorum.' ifadelerini kullandı.

 

26 Temmuz 2011 Salı

Orlando Üçlük Üzerine Kurulu Sistemini Değiştirmeyecek

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiRq1kKNV2xhOFH7Ma6GF9WmcTTyRZb5v8VNUPmmGz6TfV6Czb6xLFwKAe8DAT9NXiRFK0feMdKLCnzIGYqgeCMfaR1uTHLnANBSl8K7KvLns3HV72fzmqSF5TA2EckdUHBctS0joW7NCVJ/s1600/stan+van+gundy+magic.jpg

Geçen sezonun doğuda hayal kırıklığı yaratan takımlarından Orlando Magic'in üçlük üzerine kurulu sisteminin değişebileceği konuşuluyordu . Ama bu sistemin değişmeyeceği öğrenildi . Magic kendisini Final'e taşıyan sistemden vazgeçmeyecek bunun yerine bu sistemi kusursuz yapmaya çalışacak .  

Takımın koçu Van Gundy  yaptığı açıklamada yeni sezonda da üç sayı çizgisinin kendileri için önemli olduğunu ,  sistemin değişmeyeceğini ve üçlüklerle güvendiklerini söyledi.

Zaza Pachulia Transferi 75 Bin Dolar Yüzünden Olmadı

http://image.tumspor.com/photos/656012792.jpg

NBA'de oynayan ama lokavt yüzünden Avrupa gelebileceği konuşulan Zaza Pachulia'nın Beşiktaş'la anlaştığı habeleri piyasadaydı . Ve Zaza'nın gelecek sezon Beşiktaş'ta oynaması kesin gibi görülüyordu . Ama transfer bir anda gerçekleşmedi . Transferin gerçekleşmeme nedeninin para olduğu öğrenildi . Daha doğrusu Zaza'nın Beşiktaş'a transferi 75 bin dolar yüzünden olmadığı öğrenildi . Beşiktaş aylık 150 bin dolar teklif etmesine rağmen Zaza Pachulia 225 bin dolarlık talebini Beşiktaş kabul etmediği için transfer gerçekleşmedi.. Aradaki fark 75 bin dolar . Beşiktaş'a çok faydalı olacak bir oyuncuyu 75 bin dolar yüzünden kaybetmiş olabilir .

Beşiktaş Kadın Basketbol Şubesinin Toplam Maliyeti Belli Oldu

http://www.webdeyim.web.tr/wp-content/plugins/wp-o-matic/cache/71e73_7835_hadisohbet_bjk1gc2.gif


Bu sezon basketbola sıkıntılı başlayan ama sonra atağa geçen Beşiktaş takımının Kadın Basketbol Şubesinin maliyeti belli oldu . Kadın Basketbol Şubesine bu sezon ayrılacak para  1.5 milyon dolar olacak. Bu parada herhangi bir artış beklenmiyor . Beşiktaş gelecek sezon Kadın Basketbolunda rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe kadar etkili olamayacak gibi gözüküyor . Bu maliyet ile Final bir rüya .

21 Temmuz 2011 Perşembe

Jordan Farmar'ın 1. Tercihi İsrail Ligi

http://lakersblog.latimes.com/lakersblog/images/2008/02/29/jordan_farmar_dribbles_against_miam.jpg

Lakers ile Şampiyonluk yaşayan ve şu an New Jersey Nets'de forma giyen Jordan Farmar NBA dışında oynamak isteyen oyuncuların arasına adını yazdırdı . Jordan Farmar'da NBA Lokavttayken dinlenmemek ve oynamak  isteyen oyunculardan . Farmar Yahudi olmasından dolayı İsrail'de oynamaktan istediğini  söyledi . Böyle bir deneyimi yaşamanın onu mutlu edeceğini ayrıca ekledi .

Dwight Howard 250 Bin Dolara Malaga Yolunda

http://www.thesportsjury.com/images/stories/dwight_howard_of_the_magic-387.jpg

Lokavt süresince NBA dışında oynamak istediğini açıklayan Magic'in yıldızı Dwight Howard  Unicaja Malaga ile anlaşmak üzere . Howard'ın Malaga ile temasları olumlu yönde devam ediyordu . Malaga'nın Howard'a aylık 250 bin Dolar teklif ettiği belirtildi . . Howard'ın bu teklife onay verdiği ve lokavt süresince Avrupa'da oynamayı istediği belirtildi .Dwight Howard ya da Unicaja Malaga anlaşmayı her an duyurabilir .

Indiana Pacers'tan 3 Oyuncu Avrupa'yı Düşünüyor

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDog88QE45J2UVIXIBIStLpOhCmiuu2jsVKE4KHhacZ1xJiJOLEihUICMptVMe2YWbWYEItDbUjY9wcOWysXREdIC03JsOOEfXZfoNDjx-iUgXYVSRIyyVOLSxzjY9uuzjRmvqJDC4JYZR/s400/340x24a2ca9ejc9.jpg

NBA'de Lokavt sürdükçe NBA'den çıkışlar  hızlanacak gibi . Beşiktaş Deron ile anlaşarak bu konuda bir bomba patlamıştı . Bir çok oyuncu da Avrupa'da ve Çin'de oynayabileceğini açıklamıştı . Bu oyunculara NBA dışında basketbol oynamak isteyen  3 Pacers oyuncusu da katıldı . D.Granger,Dahntay Jones ve James Posey lokavt süresinde Amerika dışında basketbol oynamak istediklerini açıkladılar.Bu 3 oyuncu da NBA dışında oynamayı zevkli bir macera olarak görüyor . Bu 3 oyuncunun Lokavt süresince basketboldan uzak kalmaya niyeti yok .

Avrupa Beşiktaş'ın Peşinde


Bu sezon basketbola sessiz başlayan ama sonra Deron Williams gibi bir NBA yıldızıyla anlaşan , şimdi de NBA'in en iyi oyuncusu olan Kobe Bryant ile ilgilenen Beşiktaş'a Avrupadan hazırlık maçı teklifleri geliyor . Ve bu teklifler Avrupa'nın en iyi elit takımlarından geliyor . Avrupa takımları da Beşiktaş'ın şu an popülaritesinin yükseldiğinin farkında ve Beşiktaş'la yapılacak bir maçın kendilerine reklam açısından büyük yarar sağlayacağından emin . 

Beşiktaş şu an tekliflere olumlu veya olumsuz bir cevap vermedi .

Yao Ming : Shaq Karşılaştığm En Zorlu Rakip

http://www.chinadaily.com.cn/sports_olympics/2004-02/12/xinsrc_dc9dc994d779495da35b39570b2de7f0_greeting.jpg

Geçtiğimiz günlerde basketbola sakatlıkları nedeniyle veda eden Yao Ming açıklamalarda bulundu . Yao yaptığım açıklamalarda bu sene onun gibi basketbolu bırakan Shaq'ı karşılaştığı en zor rakip olarak tanımladı . Yao Shaq'ı çok beğendiği başka bir röportajında da  belirtmişti .  

Yao basketbolu bırakmış olabilir ama onun basketboluna ve kişiliğine duyulan saygı her zaman devam edecek .

Howard'ın Takım Arkadaşlarından İsteği


http://a.espncdn.com/photo/2009/0316/fantasy_i_howard_200.jpg

NBA'in son yıllarda gördüğü en iyi uzun olan Dwight Howard için takımdan ayrılacağı dair dedikodular çıkıyor . Gelecek sezon takımdan ayrılma olasılığı olan Howard takım arkadaşların bir isteği var . Howard takımın artık daha fazla savaşmasını istiyor . Howard geçen yıl takımının mücadele konusunda düşük kaldığını söyledi . Geçen yıl yapılan takasların pek de etkili olmadığını belirtti .Howard takımının eğer lokavt biterse başarılı olacağına inanıyor ama bunun da tek yolunun takımın daha fazla savaşması olarak görüyor .

18 Temmuz 2011 Pazartesi

Nash'de Avrupa Yolcusu


 http://ambasketball.com/wp-content/uploads/2009/12/nashvstoronto.jpg

Geçen sezonu Suns ile pek iyi geçirmeyen ve adı takas dedikodularına karışan Steve Nash Lokavt süresince Avrupa'da oynayabileceğine belirtti . Nash ailesiyle birlikte Avrupa'ya gitmenin zor olacağını ama basketbola devam etmek istedğini belirtti . Nash Avrupa basketbolunu düzeyini iyi bulduğunu da belirtti . Nash eğer Avrupa'da bir takımda oynarken lokavt biterse NBA'e döneceğini de söyledi . Nash'ın menajeri de Nash 'in sözlerini onayladı ve Lokavt uzun sürerse Nash'ın Avrupa'da oynayacağını belirtti .

Amare Stoudemire'dan Beklenmedik Hareket

http://atssportsblog.com/wp-content/uploads/2011/04/amare-stoudemire-smiles-dunking-during-fourth1.jpg

Geçen yaz New York Knicks ile sözleşme imzalayan Amare Stoudemire'dan beklenmedik hareket.
Genel olarak disiplinsiz ve eğlenceli tavırları olmasıyla tanınan Amare kendisinden beklenmedik bir şey yaptı . Amare Stoudemire lokavt nedeniyle  NBA'de basketbolun aksamasına rağmen takım arkadaşlarını toplayıp antreman yapacağı ortaya çıktı . Amare bunun için arkadaşlarıyla birlikte  bir programda hazırlamış . Gelecek ay başlayacak program  Los Angeles'da olacak ve takım birlikte antreman yapacak . Andy Rautins , Chauncey Billups, Carmelo Anthony, Roger Mason Jr, Iman Shumpert ,  Landry Fields,, ve Josh Harrellson'ın antremanlara katılacakmış .

17 Temmuz 2011 Pazar

Mario Chalmers 2 . Rondo Olabilir Mi ?

 http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Rajon+Rondo+Mario+Chalmers+Miami+Heat+v+Boston+YYrieCt7vmyl.jpg

Geçen sene Finallerde sergilediği performansla göz dolduran Mario Chalmers 2 Rondo olabilir mi ? Amerikan basınında merak edilen konulardan biri . Boston Big 3 'lüsünün yanında müthiş gelişen Rondo'yu Miami 3 'lüsünden yanında olan Chalmers takip edebilecek mi ? 

Chalmers'ın Rondoya göre daha iyi ve daha kötü olduğu alanlar var . Chalmers Rondo'ya göre daha iyi bir hücumcu ve çok daha iyi bir şuta sahip . Rondo ise Chalmers'a göre çok daha iyi bir savunmacı , asist uzmanı ve ribaundçu . İkisi farklı özelliklerde oyuncular ama karşılaştırdığımız Chalmers'ın o düzeyine gelip gelemeyeceği . Chalmers'ın Big 3'lünün faydalarını Rondo kadar kullanıp kullanamayacağı.  Bu gibi sorular şu an gündemi meşgul ediyor .

Chicago'nun 2 Numara İçin Adayları Belli

 http://dragonfly2u.com/images/ProductImages/patches/NBA/Chicago%20Bulls/bull%2013.jpg



Geçen sene Doğu Finaline çıkan Chicago Bulls en büyük eksiği olan 2 numara için adaylarını belirledi .Bulls 2 numara listesi çok geniş tuttu ve mutlaka bir 2 numara ile anlaşmak istiyor . Rose'un yanına şutu iyi olan bir oyuncu almak isteyen Bulls lokavtan sonra şu 2 numaralar ile görüşecek : Shannon Brown ,Arron Afflalo , J.R. Smith , Nick Young , DeShawn Stevenson , T - Mac

Bulls'un bu adaylardan sonuç çıkmazsa takas yoluyla almaya deneyeceği oyuncularda şunlar : O.J. Mayo , J.J. Redick , James Harden

16 Temmuz 2011 Cumartesi

Arenas'tan Akıl Almaz İddialar

http://www.itusozluk.com/img.php/4dd9867b2ecca5ff149dc1baf49fabfe26700/gilbert+arenas

Arenas eski takımı Wizards'ı akıl almaz bir iddia ile suçladı . Arenas efsane olmaya yakın olduğu Wizards ile geçen senelerde baya zorlu günler geçirmişti ve bunun sonucunda Magic'e gelmişti . Arenas Magic'te istediği performansı sergileyememişti . Arenas bu yaz bir sosyal siteden kendi  kişisel hesabından yaptığı açıklamayla herkesi şok etti . Arenas eski takımını basına bilgi sızdırmakla suçladı ve kendisinin basında kötü güzükmesi için Wizards yönetiminin oyunlar oynadığını iddia etti . Arenas soyunma odasındaki silah getirme olayını basına sızdıranın Wizards olduğunu söyledi . Wizards'ın bu sayede ekonomik çıkar elde etmek istediğini belirtti . Arenas bu olayın nedeni de Wizards'ın kendisinden kurtulmak istemesi olarak açıkladı .

Andrew Bogut - Monta Ellis Takası Gerçekleşebilir

 http://i.cdn.turner.com/si/2010/writers/frank_hughes/03/26/grizzlies.future/mayo-ellis.p1.jpg?a=25

Yaz döneminin takaslarda en çok adı geçen oyuncularından biri olan Monta Ellis  için yeni bir iddia ortaya atıldı . Monta Ellis Bogut karşılığından Bucks'a takaslanabilir . Warriors yönetiminin disiplinsiz tavırları ve Curry'e yol açmak için ne olursa olsun göndermek istediği Monta Ellis için bir alıcı bulmuş olabilir .Warriors yönetimi Bogut takası için Bucks ile görüşecek . Buck yönetimi Bogut'un sakatlıklarından ve istikrarından memnun değil . Onun yerine Ellis gibi bir skoreri takıma katmayı tercih ediyorlar . Bucks yönetimi Brandon Jennings - Monta Ellis ikilisinin ligin durdurulması en zor guard rotasyonlarından biri olacağına inanıyor .

15 Temmuz 2011 Cuma

Josh Smith ve Brook Lopez Lokavtan Sonra Takaslanabilir

http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Quinton+Ross+New+Jersey+Nets+v+Atlanta+Hawks+LfxNCAMt_Akl.jpg

Geçen sene Doğu Yarı Finaline çıkan Hawks 4 numarada oynayan yıldızı Josh Smith'i takaslayabilir . Hawks'ın  takım üzerinde bazı değişiklikler yapacağı söylenen bir olguydu . Hawks yönetimi ilk gönderilecek oyuncuyu Josh Smith olarak belirledi . Josh Smith'in anlamsız suç seçimleri ve oyundan çabuk kopma konusunda başarısı (!) yüzünden Hawks'ın onu gönderilecek listesinin ilk sırasına koyduğu belirtiliyor . Hawks yönetimi Smith'e talip de buldu . Hawks yönetimi Nets'de oynayan Brook Lopez'e gözünü dikti .Hawks bu takas sonrasında Horford'u 4 numaraya çekip Lopez'i 5 numarada oynatmak istiyor . Nets yönetimi de bu takasa sıcak bakıyor . Deron'ı takımda tutma konusunda Josh Smith'in takıma katılmasının olumlu bir etki yaratmasını bekliyorlar . Lokavt sonrası bu takas görüşmelerinin hızlı sonuçlanması ve bu takasın olması bekleniyor .

Howard Gelecek Yaz Bostonlu Olabilir


Şu an Magic forması giyen ama gelecek yaz kontratı bitecek olan Dwight Howard için söylentiler aldı başını gidiyor . Söylentiler genelde Lakers odaklı çıkmasına rağmen son söylenti çok ilginç . Gelecek yaz sadece 3 sözleşmeli oyuncu olacak olan Boston Howard'ı almayı deneyebilirmiş . Pierce, Rondo ve Avery Bradley ile gelecek yazdan sonra sözleşmesi olan oyuncular . Bu 3 oyuncunun haricinde Salary Cap'inde yeterli boşluk olan  Boston Dwight Howard'a teklif sunabilir .Rondo ve Howard temelinden bir takım kurmayı hedefleyen Boston yönetimi bu hayalini gerçekleştirmek için gelecek yazı bekliyor . Boston yönetimi yıldızı Ray Allen ile gelecek yaz sözleşme uzatması beklenen bir durum olarak gözüktüğü söylenemez . 

Boston Howard'ı takıma katarsa Bill Russell'dan sonra Boston'a gelen en iyi uzun olabilir Howard. Hatta performansıyla Bill Russell'ı geçebilir Howard . Bunu zaman gösterecek .

Prince Piyasanın En Gözde Oyuncularından Biri

 http://media.mlive.com/pistons_impact/photo/9100445-large.jpg

Geçen seneyi Pistons'da geçiren Tayshaun Prince bu yaz serbest kalmıştı . Tayshaun Prince için geçen sene çok iyi geçmemişti . Pistons'ın içinde bulunduğu kaos ortamının Prince'ı canını sıktığı biliniyordu . Bu yaz serbest kalan oyuncunun tekrardan Pistons ile anlaşması beklenmiyor . Özellikle savunmasıyla öne çıkan bu yıldızın peşinde bir çok NBA takımı var . Prince'ı takımına katmak isteyen takımlar : Dallas Mavericks , Denver Nuggets , Los Angeles Clippers , Houston Rockets , Milwaukee Bucks .

Prince'ın bu 5 takımdan biriyle anlaşması bekleniyor . 

14 Temmuz 2011 Perşembe

Detroit ve Pacers Takas Görüşmeleri Yapacak

http://www.nbaarena.com/img/galeri/danny_granger.jpg

Pacers 'ın yıldızı oyuncusu Danny Granger'ı Detroit Pistons istiyor . 

2005 Draftında Pacers tarafından seçilen Granger 'ın ribaund, top çalma,sayı üretimi ve serbest atış yüzdesinin yüksek olması göze çarpan özellikleri .NBA'de 6 sezondur Pacers adına iyi bir oyun oynadı .Ve 2009 yılında ilk kez  NBA All-Star maçına seçilmişti . Ama Granger Pacers'ı Play - Off'ta ileri götürebilecek bir yıldız olamadı . 28 yaşındaki oyuncu geçen seneder beri Pacers yönetimi ile arası bozuktu . Granger olası bir ayrılığa sıcak bakıyor . Pacers yönetimi de Granger gidişini kötü olarak yorumladığı söylenemez. Pacers yönetimi Granger'ın yerine takasla gelebilecek tecrübeli oyunculara sıcak bakıyor .

Joe Dumars ise bu oyuncunun takıma katılmasını çok istiyor . Ve bunun için lokavttan sonra Pacers ile görüşmelere başlayacağı söyleniyor . Dumars Granger 'ın takıma çok faydalı olacağını düşünüyor . Pistons bu takas için Ben Gordon'ı teklif edecek . 

Bu takas görüşmelerinin lokavtan sonra başlaması bekleniyor . 

13 Temmuz 2011 Çarşamba

Gasol - Paul Takası Mı ?

 http://sportsnola.com/imagesnov/sports/hornets/hornets_paul_gasol_playoffs.jpg

Geçen senenin hayal kırıklığı yaratan takımlarından Lakers süper yıldızı Pau Gasol'u göndermek için lokavtın bitmesi beklediği dedikoduları konuşuluyordu . En son konuşulan dedikoduya göre Lakers Gasol'u gönderip yerine Chris Paul'u almak istiyormuş . Geçen sene Play - Offlarda sergilediği performansla gözden düşen Pau Gasol'un bu takasla yollanması hiçte uzak bir ihtimal değil .Lakers böylece en zayıf olduğu PG bölgesini en güçlü olduğu yerlerden birine dönüştürmek istiyormuş .  

Hornets Yönetimi ise eğer West ile anlaşamazsa bu takası düşenebileceği konuşuluyor . Çünkü gelecek sezon serbest kalacak Paul'un Hornets ile tekrardan anlaşması pek mümkün görünmüyor .Bu durumda takımın iyice zayıflayacağı apaçık ortada olduğu için Hornets yönetimi bu durumun oluşmasını istemiyor . 

Lokavtan sonra bu takas olursa , bu senenin en göz alıcı takası Lakers - Hornets arasında gerçekleşmiş olacak .

Serbest Durumdaki En iyi 5 Forvet

 http://assets.sbnation.com/assets/514371/west.jpg


NBA'de yaz dönemine girdikten sonra lokavt olmasına rağmen her zamanki yaz spekülasyonları durmuş değil ve oyuncular, yabancı ülkelerde oynamaya ilgi gösterse de ne olursa olsun lokavt biter ve NBA'e dönüş başlar .Bu yaz, LeBron James, Miami ya da New York'a Amar'e Stoudemire gelmesi gibi flaş oyuncu transferleri olmayacak ama yine de piyasada değerli oyuncular var .Aşağıda bu değerli oyuncular arasındaki En iyi 5 Forvet listesi bulunuyor . Bu listedeki oyuncuları takımına katan takımlar gücüne güç katacak .

 Serbest Durumdaki En iyi 5 Forvet
  
5  - Jeff Green

4 - Tayshaun Prince

3 - Caron Butler

2 -  Glen Davis

1 - David West

 


Serbest Durumdaki En İyi 10 Savunma Oyuncusu

http://media.nola.com/hornets_impact/photo/tyson-chandler-ap3jpg-e47020d436931933.jpg

NBA 'de bu yaz serbest kalan oyuncular arasında şaşalı ve müthiş yıldızlar yok . Bu sene savunma ağırlı bir free - agent var .Bu yaz serbest kalan oyuncular üstüne takıp yapılacak değil yeni yapılan bir takıma parça olacak oyuncular . Ama bu parçalar içerisinden önemli oyuncularda var . Aşağıda Serbest Durumdaki En İyi 10 Savunma Oyuncusu listesi var . Listedeki bütün oyuncular gittikleri takıma önemli katkılar verecek yetenekteler .

Serbest Durumdaki En İyi 10 Savunma Oyuncusu

10: Josh Howard 

9: Grant Hill 

8: Samuel Dalembert

 7: Reggie Evans

6: Chuck Hayes

5: Andrei Kirilenko

4: Nene 

3: Shane Battier

2: Tayshaun Prince

1: Tyson Chandler

 

 

 







12 Temmuz 2011 Salı

Chicago Bulls Monta Ellis'i İstiyor

 
 
Geçen sezon Doğu Finalinde Miami'ye kaybeden Chicago Bulls lokavtan sonra en büyük sorunu 2 numara için adaylarla görüşecek . Bu 2 numara için en büyük adaylardan biri Monta Ellis . Bulls yönetimi Ellis + Rose ortaklığının takıma faydalı olacağını düşünüyor . Monta Ellis'in hücumdaki etkinliği Bulls'un zaman zaman durağan ve Rose'un eline bakan hücumuna hareket katacağına inanıyorlar .Buls bu hamleyi rakipleri Şampiyonluk mücadelesi verebilmek için yapıyor . Bulls yönetimi bu kadronun yetersiz olduğunu ve bir tane daha ortalama üstü bir oyuncunu kadroya katılmasını düşünüyorlar .

Bu yaz lokavtan önce Ellis'in takımdan ayrılacağına dair dedikodularda basında yer almıştı .

Darius Washington Türk Telekom İle Anlaştı

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj23ZI4MOBNahdzEU-_OLN7MlXcJuhUkiekKM1Ae53ap2M96Q8CKjY4sciGu4tiD-yxUU5fT0iBYVypx-fOl18xF_tEOk23vgRLTXyS-lMxynJWHeNd3LavEO39LD0EX-wKWIfFeusEeWo/s320/d-wash.PNG
 
Geçen seneyi çok kötü geçiren ama genel olarak Beko Basketbol Liginin önemli takımlarından bir olan Türk Telekom Türkiye'ye hiçte yabancı olmayan Darius Washington ile anlaştı . Darius Washington'ın performansı Türkiye'de oynadığı sürede beğenilmişti .Bu performansı unutmayan Telekom atağa geçti  . Uzun süren görüşmeler sonucunda Telekom mutlu sona ulaştı . 
 
Galatasaray'ın da bir ara Darius Washington transferi için adı geçmişti ama sonrasında bu iddiaların doğru olmadığı ortaya çıkmıştı .

Bu operasyon ile Telekom 1 numara sorununu çözmüş oldu .

Diamantidis Milli Takıma Çağrılmadı !

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgieslJt5Xq43UtvyuJ1gJW-Dka3w1xiGAAL7BO8X6TLj5mRfAkJl8x-hO8F2eNOh4HM0CgL4qJZ8bIe4O4xLklrEMAOt-xv_Fa5Smxz5fkSn3I1sxiUlMdxWCrKXO3uSgB-_eWN2JiKGC-/s1600/diamantidis-gastonebet.jpg

 Avrupanın en iyi 1 numaralı oyuncularından biri olan ve bu sezon müthiş bir performans sergileyen Dimitris Diamantidis milli takıma çağrılmadı . Hemen her turnuvada oynayan ve sürekli üst düzey takımlarda üst düzey mücadele veren oyuncunun artık çok yorgun olduğu belirtildi . Bu yorgunluk sonucunda bu turnuvada dinlenmesinin oyuncunun yararına olacağı belirtildi .

Adı şike olaylarına karışan Ioannis Bourousis ise takıma çağrıldı .


Ilias Zorous`un açıkladığı aday kadroda şu isimler yer aldı.
  
Sofocles Schortsianitis
Nick Calathes
Vasilis Spanoulis
Kostas Sloukas
 
Nikos Zisis

Vangelis Mantzaris

Kostas Vasileiades

Mike Bramos

Stratos Perperoglou

Kostas Papanikolaou

Loukas Mavrokefalides

Antonis Fotsis

Kostas Koufos

 
Kostas Kaimakoglou
Ian Vouyoukas

Ioannis Bourousis

10 Temmuz 2011 Pazar

Lokavttan Sonra Bosh Kings'e Gidebilir


Dallas'a kaybedilen şampiyonluktan sonra Pat Riley Big 3'lüğü bozarak takımının bazı zayıflıklarını çözmek istediği söyleniyordu . Bu söylentiler doğrultusunda Chris Bosh Sacramento Kings'e gidebilir . Kadronun en zayıf noktası olan 1 ve 5 numara için Bosh feda edilebilir . Miami'nin Kings'e takasla gelen JJ Hickson ve şuan serbest olan Samuel Dalembert'i imzala takas et formülü ile Miami'ye kazandırmak istiyor. Dalembert geçtiğimiz günlerde Miami'de oynamak konusunda olumlu mesajlar vermişti . Geleceği parlak görünen Hickson ile de Bosh'un yerini doldurabileceğini düşünüyor Miami . Miami bu 2 oyuncu haricinde gelecek yıllara ait draft hakları da istediği belirtildi . Miami'nin bu draft hakları ile de 1 numara eksiğini kapamak istiyor . Kings bu takası gerçekleştirirse ligin en iyi power forvetlerinden biri olan Chris Bosh 'a sahip olacak . Ve DeMarcus Cousins ile Bosh'un uyumu konusunda çalışacak .Takas gerçekleşirse Cousins, Bosh, Evans / Greene, Thornton / Evans, Fredette takımına sahip olacak Sacramento Kings Play - Off yapamayabilir ama ligin en çok arıza çıkartan takımı olacaktır .