30 Ekim 2011 Pazar

Iverson'ın Gidebileceği 10 Takım




Her fırsaatta NBA'e yeniden dönmek istediğini söyleyen 36 yaşındaki Allen Iverson için böyle bir şey mümkün mü ?Artık ona forma verebilecek takım var mı ?


 Iverson hala hücum olarak bir şeyler yapabilir ama savunmada ne yapacağı belirsiz.Gençliğinde bile savunma yapmayan Iverson bu yaşında nasıl bir savunma yapacak ? Bir de bunun üstüne sorunlu bir oyuncu imajını eklersek Iverson için NBA zor gözüküyor .Ama hala Iverson'ın  Gidebileceği 10 Takım var .Bu takımlar Iverson'ın benchten gelerek skor üretmesinden faydalanabilecek takımlar.


10. Houston Rockets
9. New Orleans Hornets
8. Phoenix Suns
7. Orlando Magic
6.Atlanta Hawks
5. San Antonio Spurs
4. Boston Celtics 
3. Miami Heat
2. Los Angeles Lakers
1.  Chicago Bulls 

Brandon Jennings İyi Bir Pg Mi ?





22 yaşında olan Brandon Jennings Milwaukee Bucks'ta forma giyiyor .Oyuncu hakkında bir çok tartışma var .Bazıları oyuncunun iyi bir skorer ve Pg olduğunu iddia ediyor bazıları ise Brandon Jennings'in bir takımı yönetebilecek oyun kurucu yeteneklerine sahip olmadığını söylüyor.Jennings'in sadece sorunlu bir skorer oyuncu olduğunu söylüyorlar.Hatta bazıları ileri giderek Jennings'in PG olduğu bir takımın NBA Finaline çıkmasının bile mümkün olmadığını belirtiyorlar .

Oyuncu geçen sezon 16.2 sayı 4.8 asist ortalamaları tutturmuştu .Asist oranı bir oyun kurucuya düşük olması dikkat çekiyor .Özellikle geçen sezon 5.7 asist yapan Jennings'in  asist ortalamalarının iyice  düşmesi onun sorunlu bir skorere dönüşmesinin ilk adımı mı acaba ?

28 Ekim 2011 Cuma

Son Dakika : Lokavt Yarın Bitiyor Mu ?




NBA-Oyunucular Birliği toplantısı az önce sona erdi. Anlaşma yine yok ama iki taraf birbirine çok yaklaştı . Oyuncular %52'de NBA %50 kar paylaşımında diretiyor.Bu aradaki % 2 farkını yarınki toplantı da çözüleceği konuşuluyor .Özellikle iki tarafın birbirine çok yaklaştığı belirtildi .

Amerikan Muhabir David Aldridge, kendisine önemli bir oyuncu menajerinin NBA ile Oyuncular Birliği'nin yarın bir anlaşmaya varacağını ifade ettiğini belirtti.

NBA'i izlememize engel olan Lokavt belası yarın bitebilir .Şu an Amerikan Basınında böyle bir beklenti . Anlaşma yarın olabilir 

Fatih Solak Ve Luka Drezga Olin İle Anlaşmaya Yakın


Trabzon ile anlaşmaya yakın dediğimiz Fatih Solak ,  son dakikada karar değiştirmiş ve daha iyi teklif veren Olin ile anlaşmaya yakınmış. Fatih Trabzon yerine Olin'i tercih etme nedeninin maddi ve takımın gücü olarak gösteriliyor.

Fatih'in dün Olin ile antremana çıktığı söylentisi de var . 

Olin Fatih Solak'ta başka Fenerbahçe'nin yazın denediği 24 yaşında  Luka Drezga ile de anlaşmış .

Olin bu 2 transfer ile Play - Off hedefini gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştı .

NBA'de 35 + Yaşında Olan En İyi 10 Oyuncu



NBA organizasyonuna draftlarla her yıl başka yıldızlar katılıyor ve oyun renkleniyor.Tabi bunlar katılırken bazıların da zamanı geçiyor .Bazı oyuncular yaşları ilerliyor ve oyunlarında bu oranla etkisizleşmeye başlıyor.Bu etkisizleşme sürecinden  fazla  etkilenmeyen oyuncularda oluyor . 35 yaşında ya da 35 yaşını geçmiş olmasına rağmen hala iyi performans sergileyenler oluyor .

Liste oyuncuların kariyerlerine göre yapılmamıştır.Liste oyuncuların şu an gösterdiği performansa oranla yapılmıştır.

 NBA'de 35 + Yaşında Olan En İyi 10 Oyuncu 

10 - Antawn Jamison 

9 - Andre Miller

8 - Marcus Camby 

7 - Chauncey Billups

6 -  Grant Hill 

 5 - Jason Kidd 

4 -  Tim Duncan

3 - Ray Allen

2 -  Kevin Garnett 

1 - Steve Nash

27 Ekim 2011 Perşembe

Anadolu Efes: 79 - Spirou Charleroi: 80


THY Avrupa Ligi Birinci Tur C Grubu ikinci hafta karşılaşmasında Belçika’nın Spirou Charleroi takımını konuk eden Anadolu Efes karşılaşmadan 80-79 mağlup ayrıldı. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 38-32 Belgacom Spirou lehine sona erdi.

Karşılaşmaya Kerem, Vujacic, Kinsey, Ersan ve Barac beşi ile başlayan Anadolu Efes ilk sayılarını Barac ile buldu. Kinsey’den gelen basketin ardından rakip takımın arka arkaya bulduğu sayılar ile takımımız televizyon molasına 14-6 geride girdi. Mola sonrasında çeyreğin son 3.30 dakikasına 20-6 Belçika temsilcisinin üstünlüğü ile girilirken; Ermal ve Kinsey ikilisinin ürettiği dokuz sayı ile ilk çeyreği lacivert beyazlılar 24-15 geride tamamladı.

İkinci çeyrekte ilk iki dakikada her iki takım da sayı üretemezken; sessizliği 12. dakikada Ilievski bozdu: 17-24. Savanovic ve Vujacic’in basketlerinin ardından bu periyota perdeyi açan Ilievski’nin üçlüğü ile 14.30’da fark dört sayıya indi: 24-28. Anadolu Efes hücumunda faul ile durdurulan Ersan’ın isabetli serbest atışların ardından topu kapan takımımızda Vujacic’in üçlüğü ile uzun bir aradan sonra ilk devrenin bitimine dört dakika kala öne geçtik: 29-28. Ersan’ın bir isabetli serbest atışı ve ardından Ermal’den gelen basketin ardından Anadolu Efes ilk yarı sonunda soyunma odasına 38-32 geride gitti.

İkinci yarıda ilk basketimiz Ermal’dan gelirken; Vujacic’in üçlüğü ile 21. dakikada skor 37-40’a geldi. Kinsey’in sayıları ve ardından Ersan’dan gelen üç sayılık basket ile 25. dakikada takımımız skoru 44-49’a getirdi. Çeyreğin son dört dakikasında Ermal farkı dört sayıya indirdikten sonra Ersan ile sayılar buldu ve 27. dakikada skora denge getirdi: 51-51. Ersan’dan bir de üç sayılık isabet gelirken; Vujacic’in turnikesi ile çeyreğin son dakikasına 56-57 girildi. Kalan süre içinde rakip takımdan gelen üç sayı ile takımımız üçüncü çeyreği 60-56 geride tamamladı.

Final periyoduna Barac’ın sayıları ile başlayan takımımız 33.30’da farkı bir sayıya indirdi: 61-62. Rakip takımın üç sayılık basketinin ardından Barac ve Ersan ile 35.30’da skor 65-67 oldu. Rakip takımın üç sayılık isabetine Ersan aynı şekilde yanıt verirken; maçın son 3.15 dakikasına 73-68 rakip takım üstünlüğü ile girildi ve coach Ufuk Sarıca mola aldı. Mola sonrasında Vujacic’in faul çizgisinden bulduğu iki sayı ile 37. dakikada fark üç sayıya indi: 70-73. Ilievski maçın son 1.30 dakikasında skoru 74-76’ya getirirken; bu kez molayı rakip takım aldı. Molanın ardından rakip takım hücumunda topu kapan takımımız Ersan ile skoru eşitledi: 76-76. Rakip takımın basketinin ardından maçın son 13.4 saniyesine 78-76 geride giren Anadolu Efes son hücumunda Ilievski ile üç sayılık basketi kaçırdıktan sonra rakip takımın basketi ve Kinsey’in üçlüğünün ardından takımımız karşılaşmadan 80-79 mağlup ayrıldı.

Galatasaray Medical Park 64 - Unics Kazan 68

Galatasaray Medical Park 64 - Unics Kazan 68



Galatasaray Medical Park, Turkish Airlines Euroleague D Grubu ikinci maçında Rusya temsilcisi Unics Kazan ile karşılaştı. Takımımız, Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki mücadeleden 64-68’lik skorla mağlup ayrıldı. Galatasaray basketbol şubesi, bu sezon oynadığı 20. resmi maçında ilk yenilgisini almış oldu.

Karşılaşma öncesinde Van’da meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybeden yurttaşlarımız için saygı duruşunda bulunuldu.

Kadın basketbol takımı oyuncularımızın da izlediği karşılaşmaya takımımız Ender Arslan, Jaka Lakovic, Josh Shipp, Darius Songaila ve Luksa Andric beşiyle çıktı. İlk iki dakikada sayı olmayan maçın ilk molasına Darius Songaila'nın 4 sayısı ve Josh Shipp'in üç sayılık isabetiyle 7-2 önde girdi Oktay Mahmuti'nin takımı. Litvanyalı oyuncunun üretimi sürdürüp 8 sayıyı bulduğu ve Josh Shipp'in smaçlarıyla verdiği katkıyla ilk çeyrek 21-12 üstünlüğümüzle geçildi. Unics Kazan dirençli savunmamız karşısında sadece 4 saha içi isabeti kaydedebildi bu bölümde.
İkinci 10 dakikaya Tutku Açık, Jamon Gordon, Josh Shipp, Cevher Özer ve Furkan Aldemir beşiyle çıkan Galatasaray Medical Park yaptığı top kayıplarıyla kolay hızlı hücumlara izin verdi ve skor 21-17'ye taşındı. Oktay Mahmuti'nin molasından sonra Jaka Lakovic üzerinden dönen hücum setlerinde Cevher Özer'in üst üste bulduğu beş sayı ve savunmada Furkan Aldemir'in müthiş gayreti skoru 26-19'a geldi. Farkı üç sayıya indirse de Kazan, Sloven guard ve Preston Shumpert'in üçlükleriyle fark yeniden 9'a (32-23) çıktı. Takımımız soyunma odasına 35-28 üstünlükle gitti. Rakibimiz 14 kez serbest atış çizgisine gidip bunlardan 9'unda sayı bulurken  Galatasaray Medical Park serbest atış çizgisine yalnızca 7 kez gidip üç sayı kaydedebildi.
Tutku Açık, Jakja Lakovic, Josh Shipp, Darius Songaila ve Luksa Andric beşiyle üçünçü çeyreğe çıktı Galatasaray Medical Park. Oyun kurucumuz Tutku Açık'ın bir turnikesi ve yaptığı asist skoru 41-32'ye taşıdı. Hücumdaki kötü tercihler farkın erimesine sebep oldu ve maç 46-44'e kadar geldi ve Oktay Mahmuti mola aldı. Ender Arslan'ın son saniye üçlüğüyle 50-45 ile geçildi son 10 dakikaya.
Dördüncü çeyreğe Ender Arslan, Jamon Gordon, Preston Shumpert, Caner Topaloğlu ve Furkan Aldemir beşiyle girildi. Rakibi top kayıpları zorladığımız oyun başlangıcında Jamon Gordon'un hücumda devreye girmesiyle skor 54-47'ye taşındı. Bitime 4 dakika kala fark bir kez daha tek baskete (60-57) indi. Moladan dönen Galatasaray Medical Park üst üste yediği iki üçlükle ilk defa geriye (62-63) düştü. Yapılan top kaybı sonrası iki de serbest atış çizgisinden sayı üreten Rus temsilcisi bitime 1:29 kala üç sayı (62-65) öne fırladı. 34 saniye kala Jaka Lakovic'in serbest atışlarıyla fark bire (64-65) indi. 24 saniye hücum süresini çok iyi kullanan Unics Kazan'da Henry Domerkant'ın üçlüğü maçın sonucunu (64-68) belirledi. Bu sonuçla Galatasaray Medical Park gruptaki ilk yenilgisini aldı.
Takımımızda en skorer ismi 14 sayıyla Luksa Andric olurken, Josh Shipp 11 ve Darius Songaila da 10 sayı üretti. 17 top kaybı yapan ve rakibinden daha az serbest atış çizgisine giden oyuncularımız, hücumda beklentileri karşılayamayıp son topu savunamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.
Galatasaray Medical Park, gruptaki üçüncü maçını İtalya'nın Montepaschi Siena takımıyla 2 Kasım Çarşamba saat 21.45'te Palaestraa'da oynayacak. 
Yer: Abdi İpekçi Spor Salonu, İstanbul
Rakip: Unics Kazan
Tarih: 27.10.2011

4 Josh Shipp - 25:36, 11 sayı, 3 ribaund, 1 top çalma, 1 top kaybı, 5/10 şut 
5 Jaka Lakovic - 33:16, 5 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 2 top kaybı, 1/8 şut
8 Caner Topaloğlu - 14:35,  3 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 0/1 şut
9 Preston Shumpert - 18:12, 5 sayı, 2 ribaund, 3 top kaybı, 2/4 şut
11 Tutku Açık - 10:11, 4 sayı, 1 asist, 2 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, 1/2 şut
12 Luksa Andric - 22:47, 14 sayı, 7 ribaund, 2 top kaybı, 1 blok, 5/7 şut
14 Haluk Yıldırım - Oynamadı
19 Furkan Aldemir - 16:18, 5 ribaund, 3 asist, 1 top çalma, 1 blok, 0/1 şut
22 Jamon Gordon - 13:48, 6 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, 1 blok, 2/4 şut 
25 Darius Songaila - 17:01, 10 sayı, 4 ribaund, 1 top çalma, 2 top kaybı, 5/8 şut
33 Ender Arslan - 22:34, 4 sayı, 1 ribaund, 4 asist, 2 top kaybı, 1 top çalma, 1/7 şut
41 Cevher Özer - 05:42, 5 sayı, 1 blok, 2/2 şut

1. ÇEYREK: 21-12
2. ÇEYREK: 14-16 (35-28)
3. ÇEYREK: 15-17 (50-45)
4. ÇEYREK: 14-23 (64-68)

26 Ekim 2011 Çarşamba

Fatih Solak , Trabzonspor İle Anlaşmaya Yakın



Beko Basketbol Ligi’nde bu sezon ligde kalmaya hedefleyen Trabzonspor, 31 yaşındaki tecrübeli basketbolcu Fatih Solak’ı kadrosuna katmak istiyor.Transferin başlangıç sürecinde maddi konularda anlaşma  yoktu.Ama ilerleyen safhalarda iki tarafta anlaşmayı sağlamak için kendi adına düşen yükümlülükleri yerine getirmiş .Arada az bir para farkı kalmış .Anlaşmanın yakın bir zamanda olabileceği söyleniyor.

 Bu arada basketbol takımı bir Sırp ve bir ABD’li oyuncu daha transfer etmek için görüşmelerini sürdürüyor.

Ömer Lokavt Süresince Başka Bir Takımda Oynamayacak !



12 Dev Adam'ın en iyi oyuncularından Ömer Aşık Avrupa'ya veya Çin'e gitmeyecek .Galatasaray ve şu son 2 haftada 2 kez Banvit'ten teklif alan Ömer bu teklifleri reddetti .Ömer'in Chicago'daki kontrollerinde zorlamaya bağlı sag bacağında bir sakatlık oluşmuş ve 4 hafta dinlenmesi gerekiyormuş . Ömer bu sakatlığını da düşünerek Lokavt süresince başka bir takımda forma giymeye sıcak bakmıyor .

Ayrıca Chicago yetkilileri ile konuşan Ömer'in sözleşmesi bittikten sonra Chicago ile 7 - 8 Milyon Dolarlık bir sözleşmeye imza atması kesin gibi .Ömer eğer sakatlanırsa bu sözleşme fırsatını kaçıracağından korkuyor.

Öte yandan Ömer'in menajeri Ömer'in başka bir takımda oynamasının zor olduğu oynasa bile en az Ersan kadar ( yıllık 2. 7 Milyon Dolar ) para alabileceği bir takıma gitmek istediğini söyledi .Galatasaray ve Banvit Ömer'e yıllık 1.5 Milyon Dolar önermişti .

Hayal Kırıklığı Olan Kontratlar





NBA'de oyuncular oynadıkları basketbol karşılığında belirli bir ücret alırlar.Bu ücretin garantisi de kontratlardır.Oyuncular baştan kontratı imzalar sonra oynamaya başlar.Bazı oyuncular kontratın hakkını verir ya da kontratın üstünde performans bile verebilir .Bazı oyuncular ise tam bir hayal kırıklığıdır .Kontrat imzaladığı takımı pişman eder .Keşkeler içinde bırakır takımını .

İşte böyle kontrata sahip hayal kırıklığı olan 10 oyuncu ve kontratları .

10 - Memphis Grizzlies: Bryant Reeves (6 yıl 61 MD)

9 - Miami Heat: Brian Grant (7 yıl 86 MD)

8 - Milwaukee Bucks: Bobby Simmons (5 yıl 47 MD)

7 -Portland Blazers: Ruben Patterson (6 yıl 34 MD)

6 - Philadelphia 76ers: Elton Brand (5 yıl 82 MD)

5 - Utah Jazz: Andrei Kirilenko (6 yıl 86 MD)

4 - Denver Nuggets: Kenyon Martin (6 yıl 90 MD)

3  - Golden State Warriors: Andris Biedrins (6 yıl 54 MD)

2 - Indiana Pacers: Jermaine O'Neal (6 yıl 126 MD)

1 -  Washington Wizards: Gilbert Arenas (6 yıl 111 MD)

23 Ekim 2011 Pazar

NBA'in En Çirkef 10 Oyuncusu

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhoQsHB3nXeH9jPKoy_J2VE7XLNl8FOj96TNvGv6ICEgy5InlWa0ui4I7fJ3vyXlRm41Gd2fMN3kIvwvOmq-UyV85hCSVvHUU37O1h1q4LI8odJF8fgsMdsc48-PLYdUPreS-h_zXaMCxIn/s400/reggie.jpg

Spor organizasyonlarından genel olarak çok sevilen oyuncular vardır.Futbolda Messi Basketbolda LeBron Tennis'te Nadal vs vs .Bu oyuncuların seveni olduğu kadar popülariteden rahatsız olduğu için sevmeyende çok vardır.Bu spor organizasyonlarında çok normal bir olgu .

Bu oyuncuların yanında bir de genel olarak sevilmeyen oyuncular vardır.Bu oyuncular basketbolu güzelleştirmek yerine kötüleştiren oyunculardır.Ve bu oyunculardan genel olarak basketbol izleyicileri rahatsızdır.Çünkü amaçları basketbol izlemek olan kişilere basketbol dışı her şeyi gösterirler.Bu  oyuncularla alakalı bir liste yapılmış .

NBA'in çirkef yıldızı  Kevin Garnett seveni fazla olduğu için listeye girmemiş .Yoksa bu listede ilk 3 'te olmaması için herhangi bir sebep yok .

NBA'in En  Çirkef 10 Oyuncusu

10 - Jose Calderon

9 -
Andres Nocioni

8 - Tyrus Thomas

7 - Terrence Williams


6 - Travis Outlaw


5 -
DeShawn Stevenson

4 -
Zaza Pachulia

3 -
Ron Artest

2 - Anderson Varejao

1 - Reggie Evans

19 Ekim 2011 Çarşamba

17 Saat Toplantı : 0

http://www.sporprogramlari.com/wp-content/uploads/Lokavt-icin-tekrar-gorusecekler.jpg

Lokavt için yapılan son görüşme sona erdi.17 saat süren toplantıdan sonra anlaşma yine olmadı .

17 saatlik toplantı boşu boşuna yapılmamış.Çok az bir ilerleme olduğundan bahsediliyor.Toplantıyı takip edenler %100 anlaşma için olumsuz konuşuyorlar.Genel karamsarlık hali var şu an .

Bunun yanında taraflar 48 saat içinde yeniden buluşacakmış .

Toplantıda oyuncuların sergilediği inatçı tavır şu an en büyük problem gibi gözüküyor.Takım Sahipleri anlaşma konusunda oyunculardan daha istekli görünüyor.Oyuncular bir daha ki toplantıda bu tavırlarını sergilerse anlaşma yakın bir zamanda olmayacak .

Evren Büker Banvit İle Anlaştı

http://media2.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/Spor%C3%96zel/evrenbukerhaber76812312.widec.jpg

2008 yılında Galatasaray'a transfer olan 26 yaşındaki guard Evren Büker ligin güçlü takımlarından Banvit ile anlaştı .Evren bu seneki Galatasaray kadrosunda fazla süre almıyordu ve alamayacak gibiydi.

Baştan geçen senenin sürpriz takımı Olin Edirne ile görüşen Evren para konusunda  anlaşma sağlayamayınca Banvit'le görüşmeye başladı ve kısa sürede anlaştı .

Galatasaray izin verirse Evren Banvit ile sözleşme imzalayacak.

18 Ekim 2011 Salı

Virtus Roma Bargnani İle Anlaştı

http://www.slamonline.com/online/wp-content/uploads/2009/09/andrea_bargnani.jpg

Lokavt nedeniyle Avrupaya gelen oyuncular gün geçtikçe artıyor.Avrupa şu an Dünya basketbolunun popüler yeri oldu .

İtalyan kulüpleri başta olmak üzere bir çok Avrupa kulübüyle görüşen Andrea Bargnani  kararını verdi.Andrea Bargnani bir süredir antrenman yaptığı Virtus Roma ile anlaştı .

Andrea Bargnani NBA'deki  sigorta bedeli için Virtus Roma'nın finans kaynaklarını düzenleyen bir şirketle de anlaştı.

Bargnani Lokavt biterse NBA'e dönecek .

Hayal Kırıklığı Olan Oyuncular

http://whateyethought.files.wordpress.com/2011/03/tumblr_ldxz15ykva1qb98b4o1_400.jpg

NBA ilginç bir basketbol organizasyonudur.Bir maç süper oynayan oyuncu diğer maç çok kötü oynayabilir.Tabi bu her oyuncu için geçerli değil .Nash ,Wade gibi hemen hemen  her maç çok iyi oynayan oyuncular da var.

Bunun yanında çok kötü performans sergileyen bir nevi saatli bomba oyuncular da var.Bu oyuncular takımlarını geçen sene hayal kırıklığı yaratmış + gelecekte de sözleşmeleri nedeniyle sorun yaratabilecek oyuncular.

Hayal Kırıklığı Olan Oyuncular

10 - Kyle Korver - Chicago Bulls

9 - Mike Miller - Miami Heat

8 -Michael Beasley - Minnesota Timberwolves

7 - Al Harrington - Denver Nuggets

6 - Richard Jefferson - San Antonio Spurs
,
5 - Andris Biedrins - Golden State Warriors

4 - Carlos Boozer - Chicago Bulls

3- Hidayet Türkoğlu - Orlando Magic

2 - Rashard Lewis - Washington Wizards

1 - Gilbert Arenas - Orlando Magic

15 Ekim 2011 Cumartesi

Ben Gordon : Lokavt 1 Değil 2 Sene Sürebilir

 http://www.hoopsfix.com/wp-content/uploads/2010/05/Ben-Gordon.jpg

Detroit Pistons'ın oyuncusu Ben Gordon basına açıklamalar yaptı.Gordon lokavt konusunda son derece karamsar açıklamalarda bulundu.Stern dahil kimse bu kadar karamsar konuşmamıştı .

Gordoneden lokavt görüşmeleri hakkında ''Görüşmeler boşu boşuna oluyor ,  zaman kaybı sadece . Bana kalırsa 2 hafta iptal kararı sadece başlangıç bundan çok daha fazla  olacak . Toplantılardaki havaya baktığımda lokavt 1 değil 2 sene bile sürebilir .Açıkçası kendimi en kötüsüne hazırlayıp en iyisini umut ediyorum.'' dedi.

Lokavt görüşmelerinde olumlu bir hava oluşmuştu .Ama bu olumlu hava çok çok kısa sürdü.Son zamanlarda yapılan açıklamalara bakılırsa Lokavt en az Ocak ayına kadar sürecek .

Ocak ayına kadar basketbol seyircisini NBA'siz bırakmaktan daha kötü ne olabilir bilmiyorum .

Lakers Tarihinin En İyi 10 Oyuncusu

http://daniwao.files.wordpress.com/2010/06/kobemagicsicover.jpg

NBA'in en başarılı takımlarından biri olan Los Angeles Lakers tarihinde birçok yıldız barındırıyor.Birçok yıldız Lakers formasıyla kariyerine iyi bir yön verdi .Peki en iyisi kimdi ? Kendine has şut geliştiren Kareem Abdul-Jabbar mı ? NBA Tarihinin en farklı guard'ı olan Magic Johnson mı ? Her maçı kazanmak için sahada adeta bir gladyatör olan Kobe Bryant mı ?

İşte bu tartışmalar sürerken bir liste yapılmış.Liste yapılırken oyuncuların Lakers'taki formları göz önünde bulundurulmuş.

Lakers Tarihinin En İyi 10 Oyuncusu

1. Kobe Bryant 

2. Magic Johnson

3. Kareem Abdul-Jabbar

4. Jerry West
 
5. Elgin Baylor

6. Shaquille O'Neal

7. George Mikan

8. James Worthy

9. Slater Martin

10. Michael Cooper

NBA'in En Kötü 20 Oyuncusu

 http://nbactionblog.files.wordpress.com/2010/06/willie-warren.jpg

Basketbolun zirve noktası NBA'de forma  giyen oyuncuların hepsi bir Magic Johnson ya da Larry Bird değil .Çok üstün yetenekleri olmasa da görev adamı olabilecek oyuncularda NBA'de forma giyiyor.Bu oyuncular takımlarına önemli katkılar da yapıyorlar.

Bunlar dışında bir de NBA'de neden oynadığı anlaşılamayan oyuncular var.Ne savunma da ne hücumda çok etkili olmamasına rağmen NBA'de forma giyen En Kötü 20 Oyuncusunun listesi  aşağıda. 

Bu oyuncular NBA'de ne arıyor yahu ?

NBA'in En Kötü 20 Oyuncusu

20 - Sasha Pavlovic 

19 -Jamaal Magloire

18 - Luke Walton  

17 - Brian Cardinal

16 - D.J. Mbenga

15 - Magnum Rolle

14 -  Brian Scalabrine

13  -Cole Aldrich

12 -  Alexis Ajinca

11 - Larry Owens

10 - Darnell Jackson

9 - Kyrylo Fesenko

8 -  Solomon Jones

7 -  Darington Hobson

6 - Kosta Koufos

5 - Byron Mullens

4 - Von Wafer

3 - Manny Harris

2- Samardo Samuels

1 - Willie Warren

Josh Howard'ın Talipleri Var

http://ambasketball.com/wp-content/uploads/2010/02/josh-howard.jpg

Geçen sezon Washington Wizards'da forma giyen Josh Howard'ın lokavt sonrası başka bir takımla anlaşacağı kesin olarak biliniyor.Howard kesinlikle Wizards'a geri dönmeyecek .Howard için yeni macera hangi takım olacak merak konusu .Boston Celtics'in Howard ile anlaşmak istediği biliniyor.Boston Howard'ı takıma katmak konusunda çok hevesli .Öte yandan düşük kontratlı bir anlaşma karşılığında Miami'de Howard'ı takıma katmak istiyor.Ama Howard bu 2 takım yerine eski takımı Dallas Mavericks'e  dönmek istiyor.Mavericks ise Howard'ı takıma katmak konusunda hevesli değil .Sorunlu bir oyuncu olan Howard'ı yeniden takıma katmayı riskli buluyor Mavericks.

Dallas talip olmazsa lokavt sonrası Howard ya Boston ya da Miami'ye gidecek.Tabi lokavt bittikten sonra başka bir talip çıkmazsa ...



Speights'te Avrupaya Geldi

http://2.bp.blogspot.com/-UNCuwKDFL1s/TnJ0gpACR2I/AAAAAAAABPU/Rwaf7PG-DPQ/s640/marreese-speights-sixers.jpg

NBA'den Avrupaya gelenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.Lokavt görüşmelerindeki olumsuz hava  oyuncuları Avrupa'ya gitmeye zorluyor.Avrupaya gelen son NBA oyuncusu Marreese Speights oldu .Panionios 24 yaşındaki genç uzun ile lokavt bitene kadar anlaştı.

Marreese Speights NBA'de Sixers'ta forma giyiyordu .Son 3 yıldır Philedelphia Sixers forması altında  5.4 sayı ve 3.3 ribaund ortalaması tutturmuştu.Speights'in sözleşmesi lokavt süresince geçerli olacak .

Panionios'ta geçtiğimiz günlerde takımdan ayrılan  Byron Mullens'in açığını da bu transferle kapatmış oldu .