23 Ağustos 2011 Salı

Yeni CBA Howard'ı Tutmak İçin Magic'e Mi Yarayacak ?

 http://sportige.com/wp-content/uploads/2011/01/Dwight-Howard.jpg

Şu an NBA 'in en iyi uzunu olan Dwight Howard'ın bir dahaki sezon sözleşmesi bitiyor ve dedikodular şimdiden başladı . Dedikodular özellikle Lakers Howard anlaşması üzerinde yoğunlaşıyor .Magic ise Howard'ı takımda tutmak için her şeyi yapacak. Magic'e yeni CBA yardım edebilir . Lokavtı bitirecek olan yeni CBA'in en tartışmalı maddelerinden biri olan takımların yıldızlarına sözleşme önerirken diğer aday takımlardan daha fazla para verme hakkı kabul edilme yolunda .Oyuncular bu konuya özgürlük açısından bakarak çok itiraz ediyordu ama görünüşe göre bu konuda bir adım geri atmışlar . Bu maddenin Yeni CBA'de kabul edilmesi bekleniyor . Bu madde kabul edilirse Magic Howard'ı tutmak için avantajlı bir konuma sahip olacak .Magic Howard'ı tutmak için bunun haricinde bir daha ki sezon bir oyun kurucuyu da takıma katmak istiyor . Magic Yönetimi Oyun kurucu + Fazla Paranın  Howard'ı tutmak yeterli olmasını bekliyor  .

Cavs Ramon Sessions'ı Yollamak İstiyor

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1y7XMDq_d6wliqMujbyDArb2tT650wD426tDOnHEz7po7ZyZ9sU-kZggYVvggC7McNY2b_G544Nm3rg_sVi-euPmZ3dHbgUk8jz-ItkmzUSFDDFtSwpFkl2RrD9jwp6p2lAewfhoyhdry/s1600/ramon_sessions-cavs.jpg

Geçen sene Lebron'un ayrılışı ardından dibe çöken Cleveland Cavaliers bu sene toparlanmak ve Lebron'lu günlerinden daha iyi olmak istiyor . Cavs bunun için çalışmalara başladı .Cavs geçen sene takıma katılan Ramon Sessions'ı takasla yollamak istiyor . Kyrie Irving ve Baron Davis'in olduğu takımda Ramon Sessions'ı fazlalık olarak görüyor Cavs Yönetimi .Cavs Lokavttan sonra Ramon Sessions'ı takaslamak için görüşmelerde bulunacak .

Amerika Basınında çok düşük bir ihtimal olsa da Lakers ile Cavs arasında Barnes + Blake  - Sessions + Casspi takası olabileceği konuşuluyor . Cavs Yönetiminin Casspi'yi vermek konusunda isteksiz olması  şu an takas için en büyük engel .

22 Ağustos 2011 Pazartesi

LeBron'dan Merak Edilen Konuya Cevap

http://www.alaturkaonline.com/wp-content/uploads/2011/03/Lebron-James-Miami-Heat-Jersey.jpg

Geçtiğimiz sezon olaylı bir şekilde Miami'ye gelen ve sonra NBA Finalindeki kötü oyunu yüzünden eleştiri alan Lebron James  açıklamalarda bulundu .Lebron en çok merak edilen konulardan biri olan NBA Finalinden sonraki haftayı değerlendirdi .Bu konu medya da çok konuşuluyordu ama Lebron'dan şu ana kadar bir açıklama gelmemişti . 

Lebron James bu konuya ilişkin bir soruya "O hafta hayatımın en kötü haftasıydı" dedi.Lebron ayrıca o hafta hiçbir şey yapmadığı ve sadece düşündüğü söyledi .

Lebron James eğer lokavt bitmezse ligdeki en çok konuşulan oyuncu olmaya devam edecek .

Steve Nash Knicks'e Mi ?

 http://i.imgur.com/2DgDs.jpg

NBA'in son yılların en kötü takımlarından biri olmasına rağmen geçen sene kadrosuna Carmelo ve Amare'yi katıp Play - Off'a kalarak yeniden canlanma belirtisi gösteren New York Knicks yeni bir oyun kurucu arıyor  . Knicks'in listesinde 1 numara Chris Paul olmasına rağmen bu oyuncuyu bu yıl takıma katması çok zor . Knicks Paul yerine takıma veteran oyun kurucu Steve Nash'i katabilir .Knicks Nash'ı takas yoluyla almaya çalışacak . Knicks'in  bunun için çalışmalara Lokavt öncesinde başladığı ve Suns cephesinin bu takasa olumlu baktığı konuşuluyor .Knicks Suns'a Chauncey Billups, Toney Douglas + Draft hakkı önerecek . Suns'ın ise bu takasta Steve Nash, Michael Pietrus ya da  Jared Dudley'ı verebileceği konuşuluyor .İki tarafında bu takasa olumlu baktığı ve sadece Lokavtın bitmesi beklendiği konuşuluyor .

21 Ağustos 2011 Pazar

Hawks - Celtics Takası Geliyor


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi88uZ1N5-taHQ4UX-ggRqj70no4bIpWzi4oUssLybu2eKc7wYkKEocpNDuF17ZlLv8fJ3gfcxEMfxngx-8mznDdzitbngopZQIPfGvIiZKyPhha0NYO_X1Xby0x7ez9I5-FpDqs5fAtC4a/s400/Josh+Smith+Dunks+On+Jermaine+O%27Neal+2.jpg 

Lokavt sonrası takas dedikoduları şu an Amerika 'daki Basketbol Basınının en sevdiği haberler . Bundan dolayı lokavt sonrası olabilecek bir çok takas senaryosu ortaya çıkıyor . İşte son senaryo . Bu takas haberinin Hawks'lı bir yönetici tarafından bir basın çalışanına söylendiği konuşuluyor .Hawks takımdan yollamak istediği Josh Smith'i Boston'a takaslayacakmış . Hawks yeni bir sistem yaratmak istiyor ve bu sistemde Josh Smith'in yeri yok .

Hawks Josh Smith'in yanında Boston'a Hilton Armstrong ya da draft hakkı verecekmiş. Boston ise bu takas karşılığında Hawks'a Jeff Green, Jermaine O'Neal ya da Glen Davis sign & trade  ve draft hakkı ya da JaJuan Johnson verecekmiş . Boston Yönetimi bu takası yapmayı çok istiyormuş , Hawks Yönetimi ise Josh Smith için daha iyi bir teklifi zorlayacakmış ,  olmazsa o teklifi bulamazlarsa bu takasa onay vereceklermiş .



Ron Artest Britanya'da

http://rumorsandrants.com/wp-content/uploads/2009/09/ron-artest-lakers.jpg
Los Angeles Lakers'ın sorunlu  oyuncusu Ron Artest lokavt boyunca basketbol oynayacağı takımı basketbola uzak bir ülkeden seçti . Ron Artest  Britanya kulübü Cheshire Jets forması giyeceğini açıkladı.Artest yaptığı bir açıklamada "Kesinlikle Jets için oynayacağım." demecini verdi. Menajeri David Baumann, Artest için bir sağlık sigortası yapmayı planladığını söyledi .Artest Cheshire Jets 'ten Aylık 1.500 ila 2.500 dolar arasında bir para alacak .Artest bu kararını şöyle açıkladı : "Düşündüm ve kendime nerede oynacağını ve  eğlenebileceğimi sordum." . Cevabın Cheshire Jets olduğunu anladım .Artest'in İngiltere'yi çok sevmesi bu kararı  almasında baş etken olduğu konuşuluyor .

Barkley'e Göre Kobe Yurt Dışına Çıkmayacak

http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/155557_163487130354674_116758551694199_288851_394803_n.jpg

NBA'in efsane isimlerinden ve günümüzün yorumcusu Charles Barkley Kobe'nin yurtdışına çıkacağını düşünmüyor .Barkley bu konudaki bir soruya Kobe'nin Türkiye dahil hiçbir ülkeye gideceğini tahmin etmiyorum cevabını verdi.Barkley bu konudaki düşüncelerini açıklamaya devam etti . Barkley Kobe'nin 3 yıllık 83 milyon dolarlık bir kontratı olduğunu ve bunu riske atmayacağını düşünüyor .Çünkü Kobe yurtdışına gidip aşil tendonundan veya dizinden sakatlanma ihtimali var . Barkley bu konuya dikkat çekti ve net bir şekilde Kobe yurtdışına gitmeyecek dedi .

18 Ağustos 2011 Perşembe

Larry Bird'un Yerine Başkanlığa Reggie Miller Geliyor

 http://i.cdn.turner.com/si/multimedia/photo_gallery/0912/rare.larry.bird.photos/images/reggie-miller-larry-bird.jpg

Geçen sezon Play - Offta 1 . Turda Bulls'a yenilen Indiana Pacers gelecek sezon için planlarını şimdiden yapmaya başladı .Şu an lokavt olmasına rağmen Indiana Pacers boş durmuyor .Indiana Pacers'in sahibi Herb Simon, sezon sonunda gorevinden ayrilacak olan Larry Bird'un yerine başkanlığa Reggie Miller'i düşünüyormuş .Ligin efsanevi şutörlerinden olan Reggie Miller'ın Indiana Pacers için doğru aday olduğu konuşuluyor .Reggie Miller'ın saha dışındaki performansını görmek basketbolseverler için ilginç olacak .

Hidayet Turkoglu ve Semih Erden Beşiktaş'ta Forma Giymek İstiyorlar

http://www.basketfaul.com/UserFiles/OzetResimleri/1295259807.jpg

NBA'de oynayan temsilcilerimiz Türkiye'ye dönüyor .  Hidayet Turkoglu ve Semih Erden NBA Dışına soğuk baktıklarını biliyorduk ama bu gün geçtikçe değişmiş . Bu 2 oyuncu da menajerleri araciligi ile Besiktaş'ta uygun şartlar oluşursa forma giymek istediklerini ilettiler.Bu 2 oyuncu için ülkemizin güçlü takımlarından Efes ve Fenerbahçe'nin devreye gireceği konuşuluyordu ama bu olmadı . Bunun üzerine NBA'den transfer yapmaya sıcak bakan Beşiktaş bu 2 oyuncu için uygun bir seçenek oldu .Beşiktaş bu 2 oyuncunun transferini bitirir mi bilinmez ama NBA oyuncuları için gün geçtikçe Avrupa daha çekici hale geliyor .

6 Ağustos 2011 Cumartesi

Mike Brown'ın Lakers'a Etkileri

 http://onthebuzzer.files.wordpress.com/2011/05/mike-brown.jpg

Efsane koç Phill Jackson'ın ayrılmasından sonra sürpriz bir kararla Mike Brown'la anlaşan Lakers'da Mike Brown'ın etkileri eğer lokavt sona erirse başlayacak .Mike'ın Lakers'da yapmak istedikleri  10 madde ile açıklanabilir :

1 - Çok daha iyi bir savunma 

2 - Yaşlanan Lakers kadrosunun içine genç yetenekleri monte etmek 

3 - Motivasyon

4 - Yeni bir hücum sistemi oluşturmak

5 -İlk 5 ve bench oyuncularının dakikalarını iyi ayarlamak

6 -  Takımı Yönetmek . Komuta'nın Mike'da olması 

7 - Takım içindeki ayarlamaları doğru yapmak . 

8 - Takımda dayanışma oluşturmak 

9 -Takımı Şampiyonluk hedefine oynayacak kadar istekli hale getirmek . Geçen sene Lakers'daki isteksizlik gözden kaçan bir ayrıntı değildi .

10 - Takıma kendisini kabul ettirmek 

Mike Brown Lakers'da bunları yapmak istiyor . 10 madde halinde yazılınca insanın gözüne zor görünse de Mike Brown bunları takımda yapabileceğine inanıyor .Mike Brown kendine çok güveniyor .









Örs, ‘Okur İddiası’nı Yanıtladı


Mehmet Okur’un Fenerbahçe Ülker’e transfer olacağı iddiaları üzerine Sarı – Lacivertlilerin Genel Koordinatörü Aydın Örs ile görüştük.
 
Kadrolarını kurduklarını ve bir takviye düşünmediklerini belirten Örs, “Bize daha önce Ersan ve Hidayet de yakıştırılmıştı ama biz bir transfer düşünmüyoruz. Koçun da vurguladığı bir şey var. Biz lokavt döneminde takımda oynayacak bir isme pek sıcak bakmıyoruz. Bahsedilen isimler çok değerli isimler. Böyle oyuncularla kim çalışmak istemez? Ama kadronun bir yapısı ve kimyası var. Bunu bozmak istemiyoruz. Mehmet Okur da bize teklif edildi. Çalışmak ister misiniz diye soruldu. Ama biz memnun olurduk ancak yapamayacağız yanıtı veriyoruz. Çünkü bu transferlerin bir de maddi bir boyutu var. Biz dengelere de çok önem veriyoruz. Şu anda kadromuz tam” dedi.
Aydın Örs, soruşturmalar nedeniyle kulübün durumunun net olmadığının altını çizip ileride neler olacağını bilmediğini ancak şu anda yeni bir takviye düşünmediklerini vurguladı.

Ukic’in sakatlığı hakkında da bilgi veren Aydın Örs, “Ukic’in 1.5 ay içinde geri döneceği söylendi bize. Bunu 2 ay olarak düşündüğünüz zaman Ekim başında oynayabilir duruma gelmesini bekliyoruz. Zaten bu pozisyon için önlemimiz var. Hakan Demirel’i aldık ve Engin de iyileşiyor. Bu nedenle büyük bir sorun yaşayacağımızı zannetmiyorum” diye konuştu.

Kaynak:  Basketdergisi.com

Anadolu Efes, Mills’ten Vazgeçti

http://i.cdn.turner.com/si/2008/sioncampus/12/25/hoopla/patrick-mills-p1.jpg

Transferin hızlı ekibi Anadolu Efes, daha önce anlaşmaya vardığı Avustralya Milli Takımı oyuncusu Patrick Mills’in transferinden vazgeçti.

NBA’de Portland Trail Blazers forması giyen 22 yaşındaki oyuncunun kendisine yöneltilen teklifi kabul etmesine rağmen, diğer alternatiflere yönelen lacivert-beyazlı ekibin, son olarak Olympiakos’ta forma giyen 35 yaşındaki Yunan oyuncu Theodoros Papaloukes ile görüştüğü öğrenildi. Olympiakos ile yollarını ayıran tecrübeli basketbolcunun da bu teklife sıcak baktığı belirtildi.

Kobe'nin Beşiktaş'a Gelme İhtimali %20

 http://images.beyazgazete.com/haber/resim/besiktas-kobe-bryant-i-istiyor.jpg

Beşiktaş ile Kobe Bryant arasında ilk toplantı yapıldı . Başkan Yıldırım Demirören her ne kadar ümitli konuşsa da Kobe'nin Beşiktaş'a gelmesi çok kolay değil . Toplantıda Beşiktaş'ın verdiği teklifi Kobe Bryant ve menajeri beğenmedi. Kobe'nin menajeri 2011-2012 Nba sezonunun oynanmayacağını düşünüyormuş ve Kobe icin lokavt suresince hedef koyduklari para 10 milyon dolarmış . Beşiktaş'ın bu parayı vermesi şu an mümkün değil .Ve bu şartlar altında Kobe'nin Beşiktaş'a gelmesi çok zor . 

Beşiktaş'ın bir diğer dezavantajı Thy , Kobe Bryant transferinde beklenen desteği vermemesi . Thy bu konuda istekli davranmıyor ve bu kadar yüksek bir parayı karşılamak istemiyor .

Çin'den Kobe Bryant'a aylik 2 milyon dolarlik bir teklif var.Beşiktaş ise aylik 600 bin dolar öneriyor .

Beşiktaş'a yakın bir kaynağın söylediğine göre bu şartlar altında Kobe'nin Beşiktaş'a Gelme İhtimali %20 .

Hidayet ve Ömer NBA Dışına Sıcak Bakmıyor

 http://www.basketbolig.com/img/174910421465_0hido.jpg

Avrupa Şampiyonasına hazırlanan Milli Takımımızın iki yıldızı Hidayet Türkoğlu ve Ömer Aşık lokavt boyunca Amerika dışında basketbol oynamak konusunda istekli değil . İki oyuncu da şu an konsantrasyonlarının  lokavtta değil Avrupa Şampiyonasına olduğunu belirttiler . Ömer Aşık Amerika dışına oynamak konusunda tüm kapıları kapattı ve istemediği belirtti . Hidayet Türkoğlu'da istekli olmamasına rağmen bu sene çok iyi yatırım yapan Anadolu Efes'te forma giyebileceğini söyledi .Ve Anadolu Efes'in forma giyebileceği tek Turk basketbol takımı olduğunu belirtti .

4 Ağustos 2011 Perşembe

Semih Erden İspanya ya da Türkiye'ye Gelebilir

http://www.sondakikahaberleri.info.tr/image.php/33108-semih-erden-gonderilince-shaq-sinirlendi?width=290&height=300&cropratio=290:300&image=/images/haberresim/33108-semih-erden-gonderilince-shaq-sinirlendi

Geçen sezon Boston ile NBA'e adım atan sonra Cleveland'a takas olan Semih Erden NBA Lokattayken Avrupa'ya gelme konusunda istekli . Semih Erden İspanya ve Türkiye'den gelecek tekliflere açık olduğunu söyledi.Semih Erden için şu an Türkiye'den herhangi bir girişim yok . Eski takımı Fenerbahçe Lokavt bittikten sonra dönecek oyunculara sıcak bakmıyor . İspanya'dan ise teklif var . Özellikle bu sezon iddialı bir takım kuran Barcelona Semih ile ilgileniyor . Ersan'ı Anadolu Efes'e kaptıran Barcelona Semih'i kadrosuna katmak istiyor . Semih Erden'in Barcelona transferi önümüzdeki günlerde gerçekleşebilir .

2 Ağustos 2011 Salı

Sertaç Şanlı Olin Edirne'ye Kiralanabilir

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwcL-i0mp8PG1ISIidKJDIvjbRfiwl4HhFTQC77To1FyVv7nVV3-W85grPM4UfSn-3LF2APB3YY2LZym_PP28t1wZ-HSErA6X3S67D2okwUqbcgz12hUnQhJyTVc_zNgR9SYUeeC0vrF0/s400/Sertac+B.jpg


Galatasaray takımının genç oyuncusu Sertaç Şanlı Olin Edirne yolunda . Galatasaray yönetimi gelecek sezon fazla forma giymesi beklenmeyen oyuncuyu geçen sezonun sürpriz takımı Olin Edirne'ye kiralayarak daha fazla forma almasını ve tecrübe kazanmasını bekliyor . Olin Edirne Sertaç'ı almak konusunda istekli . Genç oyuncu Sertaç'ta anlaşma sağlanırsa Olin Edirne'ye gitmesinin problem oluşturmayacağını yönetimi bildirdi .

Beşiktaş'ın Kobe Bryant'a Teklifi Belli Oldu

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjA4KM_TlGRva3_1Wmuxb6wMiEhYUwEpYT2FKVMztxlBA5NtVDZki3Ihe2HK60cOnDjmoSnto9t6Nzv2D8qt3Mzh99A8EFG3zCfKtofbGxKSglHzaxCYxkBFCGUc9xW7-5BwRW8pl2B5dCV/s1600/kobe-bryant.jpg

Bu yaza durgun başlayan ama sonrada açılan takımı olan  Beşiktaş baştan Deron Williams ile anlaşmıştı . Ve imzaların 9 Ağustos'ta atılacağına size söylemiştik .Beşiktaş bu sefer bir diğer NBA yıldızı Kobe Bryant ile anlaşmak istiyor . Yabancı kaynaklar bunun çok zor olduğunu söylese de Beşiktaş bu konuda ısrarlı . Beşiktaş Kobe Bryant'a aylik 600 bin dolar+sigorta bedeli önerecek . Kobe'nin bu teklife ne cevap vereceği belirsiz . Beşiktaş yönetimi ise bu oyuncunun alınması konusunda ümitli .

1 Ağustos 2011 Pazartesi

NBA'deki Şuan En İyi 10 PG

http://www.itusozluk.com/img.php/57e6033e5b9702b3b2a4469a4ba072c14345/chris+paul

Şu an NBA'de Lokavt olduğu için oyuncuların takımlara transferleri değil listeler daha çok konuşuluyor . En iyi oyuncu listesini vermiştik önceden şimdi de en iyi 10 PG listesini yayınlamak istedik . Listeler bizim tarafımızdan yapılmamıştır , yabancı kaynaklar tarafından yapılan listelerdir .

NBA'deki  Şuanki En İyi 10 PG

1 - Chris Paul

2 - Deron Williams

3 - Derrick Rose

4 - Rajon Rondo

5 - Steve Nash

6 - Russell Westbrook

7 - Jason Kidd

8 - Tony Parker

9 - Chauncey Billups

10 - Brandon Jennings

Beşiktaş , 9 Agustos'ta Williams İle Sözleşme İmzalayacak

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8v2Wf3mrVPkzWl-3LbNKJaw9Ex3hsK6bRezVcHTd239mTQiifuZcAbZR4zSalNA_vKUOQigJ4OO-esOzEPzxmydxgJP2vBti2FFr6qs0ZrrrEjSFT1uvuvkr3PzLQ6uUT5WPDhydjCc5R/s1600/Deron-Williams.jpg

Beşiktaş Basketbol takımının tarihinin en iyi transferi olan Deron Williams ile  9 Agustos'ta San Diego'da basin onunde sozlesme imzalayacak. . Beşiktaş yönetimi bu transferi bitirmeyi şu an içinde bulunduğu ortam nedeniyle çok istiyor . Beşiktaş yönetimi bu imza ile Beşiktaşlılara yeni bir heyecan getirmek istiyor .  

Deron Williams  ise Türkiye'yi yeni bir macera olarak görüyor .