30 Eylül 2011 Cuma

Portland Ya Değişecek Ya Değişecek


http://nimg.sulekha.com/sports/original700/greg-oden-brandon-roy-2011-4-6-19-50-32.jpg
 

NBA'de lokavt bir gün bitecek . Lokavt sonrası geleceği konusunda önemli kararlar alacak takımlardan biri Portland Blazers .
 
Portland Blazers bundan bir kaç yıl önce gelecek yılların en büyük şampiyonluk adayları arasında gösteriliyordu .Şimdi ise kesinlikle değişime uğraması gereken takımlardan birisi . Özellikle yıllardır sakatlıklardan çok çeken Blazers'ın kadrosunda bulunan iki oyuncu için vereceği karar çok önemli.

Yeni CBA sonrasında Blazers'ın Greg Oden konusundaki kararı çok önemli. Blazers oyuncunun sakatlık problemine rağmen oyuncuya güvenip kontrat verecek mi yoksa gönderecek mi ?

Bir diğer konu ise Brandon Roy konusu. Blazers oyuncunun kontratında bulunan takım opsiyonunu kullanmayı düşünmüyor. Ve düşük bir ihtimal olsa da gelecek takas tekliflerine sıcak bakmayı planlıyor.Brandon Roy'un takımdan ayrılması takımda kalmasından daha yüksek bir ihtimal.

Blazers Oden ve Roy'u takımda tutsa dahil Şampiyon olmak istiyorsa takımda önemli değişiklikler yapması gerekecek.

Oden ve Roy konusunda ortak bir karar verilmesi bekleniyor.Ya ikiside takımda tutulacak ya da ikisi de gönderilecek.

Detroit'ten Prince'e Yetersiz Teklif

 http://www.truebluejazz.com/images/stories/tayshaun.jpg
 
Son 2 - 3 senenin en kötü takımlarından biri olan Detroit Pistons  Tayshaun Prince konusunda kararını verdi.
Detroit Pistons'ın Tayshaun Prince konusunda takımda kalması yönünde bir hamle yapacak ve 4 yıl için 20 milyon dolar değerinde bir kontrat önerecek. Ama bu teklifin yetersiz olduğunu hem Prince hem Detroit biliyor.Buna rağmen Pistons'ın Prince konusunda fazla ısrarcı olmayacağı ifade edildi.Prince'da artık ayrılmak istiyor.

Prince'ın Lokavt sonrası başka bir takımda oynamasına kesin gözüyle bakılıyor.

Takas Olması Gereken Oyuncular

http://i.cdn.turner.com/si/multimedia/photo_gallery/1102/nba.all.star.rookie.sophomore/images/paul_howard.jpg

NBA'de bazı oyuncular bulundukları takıma ya zarar veriyorlar ya da bulundukları takım onlara zarar veriyor.

Love takımına müthiş katkı sağlıyor ama takımı ona hiçbir getiri getirmiyor .

Geçen sezon Thunder'a takas olan Nate Robinson için ise karşılıklı bir memnuniyetsizlik söz konusu.İki tarafta birbiriyle çalışmak istemiyor.

Nash ve Howard Şampiyonluk istiyor ama bulundukları takım bunun için yetersiz.Özellik Nash'in kariyeri bitmeden Şampiyon olması için kesinlikle takas olması gerekiyor.

 Takas olması gereken 10 oyuncunun listesi :

Nate Robinson - Oklahoma City Thunder
Al Jefferson - Utah Jazz
Kevin Love - Minnesota Timberwolves
Chris Paul - New Orleans Hornets
Dwight Howard - Orlando Magic
Steve Nash - Phoenix Suns
Al Horford - Atlanta Hawks
Jose Calderon - Toronto Raptors
John Wall - Washington Wizards
Andrew Bogut - Milwaukee Bucks


Gasol Memphis'te Kalmak İstiyor

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjLY-ARuM00cUSPqSixAb_acors4tQ2Uc2RB_oogz7Rp3D-Fi2_A5xJvN3zWDM9OSK7yf9hQUNQAmlyflwV9G8J6DU7KmYfzu1ADUACuLbejM9VB22YnPxuYAiY62hBkvnGW8XtnJDlC6K/s1600/Marc+Gasol.jpg

Geçen sezonun ve  Avrupa Şampiyonu İspanya'nın başarılı oyuncusu Marc Gasol kariyeri konusunda açıklamada blundu.Memphis Grizzlies'la olan kontratı bu sezon sona eren  Marc Gasol ilk tercihinin her zaman Memphis olacağını söylerken ''Memphis benim evim gibi ben orada yetiştim,mutluyum.'' dedi.

Genç yıldız lokavtın bir sezon sürmesi halinde ise Avrupa'da oynayabileceğini söylerken ''Uzun süreli bir lokavt olursa seçeneklerimi düşünüp Avrupa'da lokavt bitene kadar oynayabilirim.' dedi.

NBA'in Yeni Genç Yıldızları

http://www.modakulvar.com/sonuc/nike-air-max-fly-by-blake-griffin/nike-air-max-fly-by-blake-griffin_01.jpg
 
NBA'de bazı yıldız oyuncular  kariyerlerinin sonuna yaklaşırken daha yolun başında olmasına rağmen göze çarpan bir çok oyuncuda önümüzdeki yıllara damga vuramaya hazırlanıyor.

Tim Duncan, Kevin Garnett, Kobe Bryant  ve Dirk Nowitzki gibi oyuncular son 10 yıla damga vurmuş oyuncular emekliliğe hazırlanıyor. Sıra artık başka oyuncularda.
 
Rose'un genç yaşta MVP olmasıyla birlikte diğer genç oyuncular büyük güven kazanmaya başladılar. Bu listede  Rose ve Durant gibi artık kendini ispat etmiş gençlerin dışında önümüzdeki 5 yıl en çok konuşacağımız 10 oyuncu tahmini yapıldı ..
 

1 - Blake Griffin
2 - Russell Westbrook
3 - Kevin Love
4 - Stephen Curry
5 - John Wall
6 - Tyreke Evans
7 - Eric Gordon
8 - Landry Fields
9 - Serge Ibaka
10 - James  Harden

16 Eylül 2011 Cuma

Chris Mullin Portland Trail Blazers Anlaşmaya Çok Yakın

 http://images.quickblogcast.com/114660-107014/chris_mullin.JPG
 
48 yaşında olan eski oyuncu Chris Mullin Portland Trail Blazers GM pozisyonuna geliyor.Mullin ile Portland anlaştı gibi .Mullin daha önce Warrios`da çalışıyordu.Blazers Mullin öncesi Troy Wiever ile görüşme yapmıştı.Ama sonuç alamamıştı.


2 Hafta içerisinde Chris Mullin'in Portland Trail Blazers'ın  GM'si olduğunun açıklanması bekleniyor.

JR Smith Çin'e Gitti


 http://www.emptythebench.com/wp-content/uploads/2007/02/jrsmith.jpg

Uzun süredir Çin’in Zhejiang Wamma takımına gideceği konuşulan J.R. Smith’in transferi dün itibariyle resmiyet kazandı.

Yahoo Sports’un haberine göre
CBA (China Basketball Association) takımlarından Zhejiang Wamma’nın J.R. Smith ile bir yıllığına anlaştı. Oyuncunun, dün NBA Yönetimi ile Oyuncular Birliği arasında yapılan son toplantıdan da herhangi bir sonuç çıkmamasının ardından bu kararı aldığı belirtildi.

Bu transferle birlikte
J.R. Smith ve Wilson Chandler, Çin’de en fazla kazanan basketbolcular oldular. Ayrıca CBA’in aldığı karar doğrultusunda iki oyuncunun da sözleşmeleri lokavt bitiminde NBA’e dönebilir maddesi içermiyor.

Blatche Kişiliğini Değiştiriyor


 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/Andray_Blatche.jpg

Washington Wizards'ın  yetenekli olduğu kadar sorunlu oyuncu Andray Blatche kişiliğini değiştiriyor.Sorunlu bir oyuncu olarak bilinen Blatche artık böyle olmak istemiyor.Bu yaz birçok sosyal sorumluluk projesinde görev alan Blatche artık daha iyi bir insan olacağına inanıyor.Blatche basketbolundaki istikrar sorununu da çözmek istiyor ve bunun için çok çalışıyor.

Blatche ''All Star olmak istiyorum. Ama bunun iyi ve düzgün  bir insan olmaktan geçtiğini biliyorum. Geçmişte sorumsuz davranışlarım olmuştu. Ancak şimdi olgunlaşmaya başladım. Bu biraz geç oldu farkındayım ve  bunun için gerçekten üzgünüm.''dedi.

Iverson NBA Lokavttayken Çalışmalarına Hız Verdi

http://hoopsworld4.files.wordpress.com/2009/10/allen-iverson-memphis1.jpg
 
1996 yılında Draftta 1. sıradan seçilen NBA'in en çok sevilen oyuncularından Allen Iverson lokavt sonrasında NBA'e dönüş yapmak için çok çalışıyor.Allen Iverson'ın yeniden NBA'de oynamak için istekli  biliniyor. Bir döneme damgasını vuran yıldız oyuncunun şuan form tutmak için hazırlıklar yaptığı ve özel eğitmenlerle çalışmalar yaptığı belirtildi.Iverson'ın şu an Türkiye'deki formundan çok daha iyi olduğu söyleniyor.


Chicago , Boston ve Suns'ın Iverson için NBA Lokavtı bittikten sonra girişimde bulunabileceği söyleniyor.

9 Eylül 2011 Cuma

Ben Gordon Kalıyor , Rip Hamilton Gidiyor

 http://winmyfantasyleague.com/wp-content/uploads/2011/01/richard_hamilton.jpg

Geçen sezonun kötü ve takım içinde baya sorunlu takımı Detroit Pistons koçu değiştirdikten sonra bu lokavt döneminde alacağı ve göndereceği oyuncuların planlarını yapıyor.Detroit Ben Gordon ile devam edecek ama diğer SG Rip Hamilton ile devam etmeyecek

Detroit lokavt dönemi bittikten sonra Hamilton'ı takas etmek için görüşmelere başlayacak.

Hamilton için Bulls'un devreye girebileceği ve oyuncuyu takıma katmak  için lokavt sonrasında hamle yapabileceği belirtildi.Bulls'un olası bir teklifinde Boozer'ı Detroit'e önereceği konuşuluyor.



Chandler Fikir Değiştirdi Ve 1 Seneliğine Çin'e Gitti

 http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Wilson+Chandler+Atlanta+Hawks+v+Denver+Nuggets+Ym_wkv-B6Cgl.jpg

İtalya'nın Milano takımıyla anlaştığı ve orda formaya giyeceği konuşulan Wilson Chandler sürpriz bir kararla Çin'in Zhejiang Guangsha takımıyla anlaşmaya vardı .Anlaşmanın 1 yıllık olduğu ve bu süre zarfında NBA'de Lokavt bitse dahi Wilson Chandler'ın NBA'e dönemeyeceği açıklandı.Chandler Çin'de 1 sezonu bitirecek. 

Çin daha önce kontratı olan NBA oyuncularının kendi liginde forma giyemeyeceğini açıklamıştı.Chandler bu yaz serbest kaldığı için Çin'de forma giyebiliyor.

Beasley Şov Yaparken Kendini Sakatladı

 http://a.espncdn.com/photo/2010/1015/nba_g_beasley_b1_288v.jpg

NBA'in en sorunlu oyuncularından olan ve şu an Minnesota Timberwolves oynayan Michael Beasley smaç şov yapmak isterken kendini sakatladı .Beasley yapacağı smacı abartınca bu sakatlık başına geldi .Beasley bu sakatlık olayını şansızlık olarak niteledi.

Beasley'in bileğinde kırık olabileceği düşünülüyor.Beasley'in kontrollerden geçtikten sonra bileğinin durumu belli olacak.

Minnesota cephesi bu olaya şimdilik  sessiz kalsa da Beasley'in bu hareketine karşılık Beasley'e uyarı yapılacağı konuşuluyor