30 Haziran 2011 Perşembe

Efes Igor Rakocevic'i Gönderdi

 http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2011/01/rakocevic.jpg

TBL'nin güçlü ekiplerinden Anadolu Efes, skorer oyun kurucusu Igor Rakocevic'le yollarını ayırdı.Efes Genel Menajer'i Engin Özerhun DHA'ya yaptığı açıklamada Rakocevic'in sözleşmesindeki opsiyonu kullanmadıklarını ifade etti. Böylece kontratındaki opsiyonun son tarihi 5 Temmuz olan Sırp basketbolcunun, lacivert-beyazlı ekiple yolları resmen ayrıldı.Rakocevic geçen sene Euroleague`de 17.2 sayı ve Beko Basketbol Ligi`nde 12.7 sayı ortalamaları yakalamıştı

Taj Gibson Bulls'ta Kaldı

http://cdn.bleacherreport.net/images_root/images/photos/000/749/568/92574866.jpg.27651.0_crop_340x234.jpg?1257558130

Chicago Bulls geçen sezon takıma kenardan gelerek önemli katkılarda bulunan Taj Gibson'ın kontratın bir sene daha uzattı . Chicago Bulls Taj Gibson'ın kontratının 4. yıl opsiyonu kullanıldığı açıklandı.Taj Gibson  bu sezon ortalama 21 dakikada 7.1 sayı ve 5.1 ribaund ortalaması ile oynadı . Gibson'ın bu sene daha fazla forma giymesi bekleniyor . Olası bir Boozer takasında ilk 5'e geçmesi hiç uzak bir ihtimal değil .

Love'ın Takası Olası Değil

http://ology.com/sites/default/files/imagecache/post-image/kevin-love_0.jpg

Minnesota Timberwolves için Kevin Love takası olası değil . Minnesota yeni takımını Love üstüne yapmayı planlıyor . Oyuncunun büyük bir yetenek olduğunu ve Love üstüne kurulu bir düzen ile başarıya ulaşılabileceği konusunda Minnesota Yönetimi hemfikir . Minnesota Timberwolves Genel Menajeri David Kahn yaptığı açıklamada 'Love takas etmeyecez.Love seneyede takımda olacak.Ve uzun yıllar hizmet etmesini bekliyoruz ' dedi .Bu sezon ligin  ribaund kralı olan Love,Minnesota formasıyla 73 maçta ortalama 20.2 sayı,15.2 ve 2.5 asist ortalaması ile oynadı .

James Jones Miami'den Ayrıldı

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhB2yD8zXk4zMy5MJSBTLCoLzuoILReUvkXrVr__zFTd8CfziJLAW281TDGCAL5SH8TxqeZoU8_tdBLpjcIbmCUMfnGmDX-iVAM9wznQPZtrMvEq6MjGYvaE-wTepDtMOBrYRS_LIse7wA/s320/james%252Bjones%252B3-pont%252Bshootout%252Bnba%252Ball%252Bstar%252Bweekend%252B2011.jpg

Geçen sezonun All - Star yarışmasının 3'lük kralı James Jones Miami'den ayrıldı .James Jones kontratındaki maddeyi kullanırak serbest kaldı. . Geçen sezon özellikle Boston serisinde gösterdiği performansla göz doldurmuştu . Ama ilerleyen turlarda yeterince süre alamamıştı koçundan . James Jones'ın Miami'ye geri dönmesi beklenmediği bildirildi . Ayrıca Miami'ninde James Jones ile yola devam etmek istemediği söyleniyor .

Detroit'in Eski Koçu Lakers'a Geldi

 http://media.cleveland.com/cavs_impact/photo/9448737-large.jpg

Detroit Pistons'ın geçtiğimiz haftalarda kovduğu ve geçen sezonu Detroit'te oyuncularla arasında problemler yaşamasıyla öne çıkan John Kuester'ın Los Angeles Lakers anlaştığını belirtildi .Mike Brown'ın eski çalışma arkadaşı Kuester'ı istediği ve bu şekilde bu imzanın gerçekleştiği bildirildi . Mike Brown'ın bu imzadan çok memnun olduğu söyleniyor. Kuester'ın  Lakers'da hücumdan sorumlu asistan koç olacağı belirtildi.

J.J Hickson - Omri Cassp Takası Gerçekleşti

 http://nimg.sulekha.com/sports/original700/j-j-hickson-omri-casspi-2009-12-23-23-42-2.jpg

Geçen seneni iki kötü takımı arasında bir takas gerçekleşti . Cleveland Cavaliers  J.J Hickson'ı Sacramento Kings'e verirken karşılığında Sacramento'dan  Omri Casspi ve Sacramento'nun gelecek sezonki 1. tur draft hakkını aldı . Omri'nin adı bir ara Ersan takası dahil birçok takasta geçmişti . İki takımında takastan memnun olduğu belirtildi .

Beklenen Oldu Lokavt Gerçekleşti .


NBA'de oyuncular ve takım sahipleri arasında anlaşma sağlanamamasının ardından lokavt kararı alındı. Sabah saatlerinden itibaren lokavt geçerli olacak.

NBA'de 2 yıldır beklenen lokavt kararı alındı. Oyuncular ve takım sahipleri arasında uzlaşma sağlanamazken, iki taraf arasında yapılan son görüşmede de bir sonuç çıkmadı ve lokavt resmen ilan edildi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?
 
NBA'de lokavt ilan edilmesinin ardından tam bir kaos ortamı hakim. Oyuncular ve takım sahipleri arasındaki görüşmeler devam edecek. İki taraf anlaşıncaya kadar bu görüşme süreci devam edecek.

Bu süreçte NBA ile ilgili tüm aktiviteler duracak. Öncelikle NBA Yaz Ligi ve Yaz Kampı yapılmayacak. Oyuncularla yeni sözleşmeler imzalanmayacak ve oyuncuların mevcut sözleşmelerindeki ücretler ödenmeyecek. Sözleşmelerin hepsi dondurulmuş olacak. NBA'deki bütün işler dondurulacak.

Lokavtın en son örneği 1998-1999 sezonunda olmuştu. NBA'de o sezon sadece 50 maç oynanmıştı.

NBA Başkanı David Stern'e göre iki taraf arasındaki anlaşma çok uzak ve gelecek sezonun oynanmama ihtimali de var.

Ntvspor

27 Haziran 2011 Pazartesi

Bucks'ta Şok Gelişme

http://www.itusozluk.com/img.php/6badb23d851608a0b6ce0ef4467da64f14033/andrew+bogut

Milwaukee Bucks  NBA'in sakatlıklarına rağmen en iyi uzunlarından biri olan Andrew Bogut'u elden çıkarmak için uğraşıyor.Takımın en değerli oyuncusu olarak gösterilen  Andrew Bogut'un gönderilmek istenmesi şok bir gelişme . Takım için taraftar bulan ve o taraftarların paralarını cebinden ödeyen Bogut'u  Milwaukee Bucks'ın göndermesi son derece beklenmedik ve kötü bir hamle olarak gözüküyor. Milwaukee Bucks bu kararında kesin bir tavır koymamasına rağmen  olası bir takas için ön görüşmelerin  olduğu söyleniyor .Bucks istediği teklifi bulamazsa ön görüşmelerde Bogu ile yola devam edebileceği belirtildi .

Knicks'in 3. Yıldızı : Vince Carter

http://www.itusozluk.com/img.php/6b3a719d595924c5d80d20074ad09d6723908/vince+carter

Bu yaz Suns'tan kesin olarak ayrılacak Vince Carter'a son dönemlerin kötü ama NBA Tarihinin en büyük takımlarından New York Knicks talip oldu . New York Knicks Carter takıma katarak Fields ile Carter ikilisinin 2 numarayı çok iyi dolduracağını düşünüyor . Carter'ın Carmelo ve Amare'den dolayı Knicks'e düşük bir paraya imza atabileceği söyleniyor  . Öte yandan Carter'ın artık son yıllarını geçirdiği için en büyük parayı veren takıma imza atması da beklenmedik bir gelişme olmaz . Bu bol ücretli takımların Nuggets ve Clippers olduğu gelen bilgiler arasında .

Cemal Nalga Banvit'e Yakın

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSTWVtzxBne_NnMWxcL1BZATNDyQ8oPZp-1NmLSE_WbqGPcD18nxnvCsNDoTKBOCwbhBQ9la-zmyDEvpb0-WdLJBYOMoFcl00PU6jtjY_DBRz9uSotonl7ZKRLyUOgpbmSEBNTXAfqWUc/s400/cemal-nalga.jpg

Galatasaray'dan olaylı bir şekilde ayrılan ve Avrupa'ya giden Cemal Nalga'nın Beşiktaş'la anlaştığı söyleniyordu . Ama Beşiktaş Basketbol Takımının içinde bulunduğu karışıklık Cemal'i Banvit'e kaptırmalarına neden olacak gibi . Cemal Banvit'le anlaşmaya çok yakın olduğu ve imzaların bu hafta atılabileceği konuşuluyor . Öte yandan Serkan'dan sonra Cemal'i de Banvit'e kaptırmak istemeyen Beşiktaş'ın  bu konuda bir hamle yapması bekleniyor .

Cemal Nalga geçen yıl Euroleague’de 5.6 sayı ve 3.2 ribaund ortalamaları yakalamıştı.
 

Fenerbahçe Ülker’de Yeni İsim: Curtis Jerrells




Sezonu Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası zaferleriyle noktalayan basketbol takımımız Fenerbahçe Ülker, Bojan Bogdanovic ve James Gist’in ardından Curtis Jerrells’i de kadrosuna dahil etti.

Sezonu, Partizan formasıyla noktalayan 24 yaşındaki Amerikalı oyun kurucu Jerrells ile iki yıllık bir anlaşma sağlandı.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Curtis Jerrells kimdir?
1987 doğumlu Curtis Jerrells, atletik özellikleri ve savunması ile ön plana çıkıyor. Solak bir şutör olan ABD’li guard, geçen sezon Partizan formasıyla Euroleague’de 9.7 sayı, 3.2 ribaund ve 3.8 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti. Baylor Üniversitesi mezunu olan Jerrells, 2009’da San Antonio Spurs ile sözleşme imzaladı ama doğrudan NBDL’e (Geliştirme Ligi) Austin Toros’a gönderildi.Geçen sezon ortasında Partizan’a gelen Amerikalı oyun kurucu, Adriatik Ligi’nde de 12.4 sayı ve 2.4 asist ortalaması ile oynadı. 24 yaşında, 1.85 metre boyundaki oyuncu, geçen yıl San Antonio Spurs ile yaz kampına da çıkmıştı.

Orlando'nun Boozer Hayali

http://www.blogcdn.com/nba.fanhouse.com/media/2010/12/carlos-boozer-1210-307.jpg

Geçtiğimiz sezonun hayal kırıklığı yaratan takımlarından Orlando Magic Bulls'un göndermek istediği Carlos Boozer ile ilgileniyor . Magic Yönetimi Howard'ı göndermeden birbirini çok iyi tamamlayacağını düşündüğü Boozer - Howard ikilisini Magic'te forma giydirmek istiyor . Genel Menajer Otis Smith'in oyuncuyla yakından ilgilendiği belirtildi.Otis Smith'in mutlaka bu oyuncuyu almak istediği ve bu sayede Howard'ı mutlu edebilecek bir takıma ulaşmaya çalıştığı söyleniyor . Magic Boozer için Bulls'a J. J. Redick + 1 oyuncu vermesi bekleniyor . Takas için Milli oyuncumuz Hidayet Türkoğlu'nun da adı geçiyor . 

Bulls Yönetiminin  bu takas sıcak baktığı gelen bilgiler arasında .

Utah İçin Yaz Hareketli Geçecek

 http://www.itusozluk.com/img.php/a0a2fba9436411731aabd47e8747363532004/utah+jazz

Geçtiğimiz sezonu hedeflediği yerin çok altında bitiren Utah Jazz bu yaz döneminde hareketli günler geçirecek . Utah takımdan Paul Millsap ve Jefferson'ı yollamak istiyor . Utah özellikle Jefferson'ı yollamak istiyor . Utah bu konuda birçok takımla görüştüğü biliniyor . Utah bunun yanında geçen sezon takıma katılan Devin Harris'i de yollamak istiyor . Utah bu konuda da temaslarını yoğunlaştırdı . Bunların yanında Kirilenko'nun kontratı bu yaz bitiyor ve Jazz'ın oyuncuyla yeniden anlaşma olasığı çok düşük gösteriliyor . Utah için bu yaz çok hareketli geçecek .

Lakers Uzun Arıyor

 http://www.sonhaberler.com/images/news/nbade-yilin-macini-lakers-kazandi--45959.jpg

Geçen seneyi hiç beklenmedik bir sonuçla bitiren Lakers uzun oyuncu avında . Bir kaynağa Lakers Odom - Gasol - Bynum 3'lüsünün yanına bir dördüncü oyuncuyu arıyor . Diğer bir kaynağa göre ise olası bir Howard takasında Bynum + Odom gittikten sonra Gasol - Howard + 3 . oyuncuyu arıyorlar . Howard takası gerçekleşmezse de Lakers 'ın takıma bir uzun katmak istediği söyleniyor . Bu arada Lakers'ın uzunlarından Theo Ratlif emekliye ayrılacağı kesin gibi . Lakers uzununu Free - Agent'tan bulmak istiyor olmazsa Shannon Brown ile bir uzunu takas etmek yolunda bir düşünceleri olduğı söyleniyor .

T-Mac Galatasaray Yolunda İddiası

http://hoopedia.nba.com/images/c/c5/Act_tracy_mcgrady.jpg

Bu sezon yeni bir yapılanmaya giren ve bütün spor dallarında şampiyonluğu hedefleyen Galatasaray basketbolda bir süper yıldız ile görüşüyormuş . Bu sezon süper yıldızın ismi Amerikan Basınına göre yaşadığı üzücü sakatlıklara rağmen basketbola dönen ve geçen sezonu Detroit'te tamamlayan Tracy Lamar McGrady. Amerikan Basınını bu çılgın iddiayı öne sürdü . Galatasaray'ın teklifinin son derece iyi olduğu ve T- Mac'in bu konuyu düşündüğü bildirildi .

26 Haziran 2011 Pazar

Omri Casspi - Ersan Takası Olabilir

http://turkey2010.fiba.com/images/web/Events/10/FWCM/headshots/TUR/_215/Small_8_5_.jpg

Bu yazın hareketli takımlarından biri olması beklenen Sacramento Kings'in yeni bir takas yapması bekleniyor . Casspi'yi kesinlikle takımdan yollamak isteyen Kings olası bir takas için Türk Milli Takımı'nın yıldızlarından Ersan'ın takımı Bucks ile görüşmek istediği belirtildi . Kings'in Ersan'ı takımı katmayı istediği ve bu konuda girişimlere yakında başlayacağı söyleniyor . Bucks yönetiminin ise Ersan'ı takımda tutmak istediği ama olası bir takasta Casspi'nin yanında Kings'ten gelecek yıla ait draft hakkı almak istediği belirtiiyor. Kings draft hakkı yerine Donte Greene'i vermek istiyor .

DeShawn Stevenson Dallas'tan Ayrılıyor

http://www.thetruthsports.com/wp-content/uploads/2009/10/DeShawn-Stevenson-Black-Card.jpg

Dallas'ın ne yapacağı hiçbir zaman belli olmayan ama NBA Finallerinde gösterdiği performansla göz dolduran DeShawn Stevenson ile artık çalışmak istemediği belirtiliyor . Kaynakların verdiikleri bilgilere göre Draft Gecesinde Rudy Fernandez'i bir nevi bedavaya kapan Dallas artık DeShawn Stevenson takımda tutma niyetinde değil . DeShawn Stevenson'ın serbest kalması bekleniyor . DeShawn Stevenson için özellikle NBA Finallerinde gösterdiği performanstan ötürü birçok NBA takımının talip olduğu biliniyor .

Nando De Colo Galatasaray İle Görüşüyor

 http://turkey2010.fiba.com/images/web/Events/10/FWCM/headshots/FRA/_215/12-Nando_DE_COLO_France_1.jpg


23 Haziran 1987 Fransa doğumlu milli basketbolcu Nando De Colo Galatasaray ile görüşüyor.Genç oyuncu Galatasaray'dan cazip bir teklif almış ve Galatasaray'ı düşünmeye başlamış . Nando De Colo Galatasaray ile anlaşmasının uzak bir ihtimal olmadığı söyleniyor . Galatasaray cephesinde ise Nando De Colo ismi 3 veya 4 seçenek . Galatasaray 1-2 seçenekleri olmazsa bu oyuncuyu almaya çalışacak. Geçen sene Ligde ortalama 19.7 dk süre alıp istatistiklerine 10.7 sayı , 2.3 ribaund , 2.1 asist ve 1 top çalma ile oynamıştı . Euroleague'de ortalamaları ise  20.9 dk süre alıp istatistiklerine 10.1 sayı , 2.7 ribaund 1.6 asist ve 1.3 top çalmadır .

Artest Adını Değiştirecek

 http://stylepointsblog.files.wordpress.com/2009/05/artest_r.jpg

Lakers'ın yıldız isimlerinden Ron Artest, ismini değiştirmek için mahkemeye başvurdu. Basketbolcunun adı, eğer kabul edilirse "Metta World Peace" olacak.Artest başvursunun kabul edilmesini çok istiyor ve dünya barışına bir katkıda bulunmak istiyor . Artest isim değiştireceğini ailesine bile söylememiş . Artest isim değişikliği konusunda mahkemeden izin bekliyor . Eğer mahkeme izin verirse Metta World Peace adıyla  Lakers'ta forma giyecek .

Not : ''Metta World Peace (Metta Dünya Barışı)''

Enes Evinde Gibi

 http://www.turkishjournal.com/images/enes_kanter.jpg

NBA takımlarından Utah Jazz tarafından draft edilen milli basketbolcu Enes Kanter, Utah'ın Türkiye'nin doğusuna benzediğini ve kendisi de oralarda büyüdüğü için sıkıntı yaşamayacağını söyledi.Enes Utah'a katıldığu için mutlu ve heyecanlı olduğunu belirtti . Enes Milli Takımda oynamak istediğini ve ailesini özlediğini de  belirtti .

Steve Clifford Hidayet'i Övdü

http://www.egonomik.com/wp-content/uploads/2009/07/hidayet-turkoglu.jpg
 
NBA'de Orlando Magic'de forma giyen Türk oyuncu Hidayet Türkoğlu hakkında, takımının asistan koçu Steve Clifford'dan övgü dolu sözler geldi.Steve Hidayet'in çok yetenekli ve iyi hücum edebilen ve savunabilen bilen bir oyuncu olduğunu vurguladı . Hidayet'in takımda çok önemli bir oyuncu olduğunu ayrıca ekledi . Diğer Türk oyuncularınıda beğendiğini belirtti .